Маскнето - акне, което се образува в резултат на влажната среда при носенето на маска за лице, вече трайно е част от ежедневието ни. И докато щателното почистване вечер, честата смяна на маската и това да не докосваме лицето си с мръсни ръце отчасти помага да се справим с него, ето и малко по-професионален начин.

Маскне, акнето, чувствителната кожа и как й се отразява носенето на предпазна маска

Как да се справим с пъпките под маската

Защото явно още дълго ще ги носим

Пластири за пъпки - наистина удобен начин да се справим с козметичния проблем. Можем дори да ги носим под маската.

Представляват малки пачове от хидроколоиден материал, който извлича себума от образуващото се кожно възпаление, като в същото време го предпазва от влага, мръсотия и бактерии. Така действат като щит срещу замърсяванията и влажния ни дъх под маската.

Пластирите се предлагат в няколко размера, като дерматолозите съветват да използваме такъв, който да покрива само пъпката и възможно най-малко от околната кожа. Причината е, че някои от активни съставки в пачовете могат да я раздразнят.

Още един полезен съвет, споделен от Vogue: когато се запазим с този полезен продукт, да го ползваме веднага, щом усетим дразнене и зачервяване, което може да прерасне в пъпка. Пластирите се предлагат в аптеките, някои от веригите дрогерии, както и в специализираните онлайн магазини за корейска козметика.