Без особена изненада ваксините срещу COVID-19 се превръщат във все по-задължително условие за пътуване и посещение на редица места по света. Това пък води до редица инфарктни и куриозни ситуации.

Торонто, NBA, ваксинацията и глобите, които играчите могат да получат

Нарушаваш карантината в Канада - затвор и солена глоба

Играчите от NBA ще трябва да бъдат много внимателни

Хвърляме поглед към остров Бали, където покрай прочутия плаж Кута са изградени пропускателни пунктове, през които се допускат само ваксинирани туристи и местни. Останалите обаче буквално са намерили дупка в правилата.

Огромната пясъчна стена по протежението на плажната ивица има общо 28 врати, 20 от които се зазиждат по разпореждане на местните власти. Останалите осем функционират като пропускателни пунктове, на които се гледат не само сертификатите за ваксинация, но и се следи бройката на допуснатите, защото има дневно ограничение.

Максимум 8000 души на ден, всичките ваксинирани, ще могат да стигнат до плажа Кута. А зазиждането на останалите входове предизвика недоволството и на всички търговци със сергии около вече несъществуващите врати, предава Daily Mail.

Местните жители също критикуват наложените контролни мерки и смятат, че те ще съсипят туризма, който е основният им източник на прехрана. 80% от населението на острова вече е ваксинирано.