На фона на настоящата ситуация в света може и да звучи почти невероятно, но всъщност човечеството живее много по-добре в сравнение с нищо и никакви 50 години по-рано.

Доказателство за това е продължителността на живота - по данни на World Population Prospects към ООН съвременният човек живее с около 10 години повече отколкото през 60-те и 70-те години на ХХ век.

Това безспорно е радостна новина, но означава и още нещо - че трябва да полагаме повече грижи, за да водим пълноценен и качествен живот в тялото, с което разполагаме.

Снимка 525769

Източник: iStock

Голяма част от тях са свързани с начина ни на хранене, движението и елиминирането на вредни навици като тютюнопушене и алкохол. Ако искаме и да изглеждаме добре, трябва да се погрижим и за кожата, и косата си.

Изобилието на пазара на козметични продукти е огромно, но голяма част от тях се съсредоточават върху кожата лицето и забавянето на признаците ѝ на стареене. Косата някак остава на заден план - от края на 30-те си години нататък, като че ли просто добавяме боя за коса към обичайните си шампоан, балсам и маска. А не би трябвало да е така.

Снимка 525770

Източник: iStock

Също както кожата на лицето, и косата старее. С напредването на годините диаметърът и плътността на косъма намаляват, косменият фоликул е по-податлив на увреждане, UV лъчите по-лесно проникват в изтънялата и загубила цвят коса. Като добавим към това и минусите на градския живот - мръсен въздух, по-малко досег с природата и обилно количество стрес, се получава не особено розова картинка.

След лошата новина, обаче идва и добрата. На българския пазар вече има продукти, които позволяват да забавим необратимото стареене и да се радваме на плътна, и здрава коса по-дълго време. Серията е Revalid Anti-Aging за изтъняваща коса, разработена от швейцарски специалисти, която включва шампоан и флуид. Швейцарската фармацевтична компания Ewopharma разчита на силата на две растения, доказали се като изключителни "звезди" по оцеляване в природата.

Revalid Anti-Aging шампоан

Източник: Revalid

Revalid Anti-Aging шампоан

Cassia Аlata е декоративно цвете от семейство бобови, разпространено в тропически влажни климати. Познато е с противовъзпалителните си свойства и се използва за лечение на кожни проблеми. В Anti-Aging шампоана и флуида присъства под формата на активната съставка DN-AgeTM - екстракт, който защитава клетките на скалпа и космените фоликули от преждевременно стареене. Той е гаранция, че ще запазим по-дълго естествения си цвят и ще подпомогнем растежа, гъстотата и здравината на косата.

Второто растение е символ на Швейцарските Алпи - еделвайсът е показал, че не го притесняват мразовити температури, непосилна надморска височина или UV облъчване. Известен още и под името "Алпийска звезда", той произвежда защитни молекули, които го правят устойчив на негативни външни влияния. Като активна съставка в серията Anti-Aging на Revalid, еделвайсът е изключително силен антиоксидант и стимулира ключови гени и протеини.

Revalid Anti-Aging флуид

Източник: Revalid

Revalid Anti-Aging флуид

С този букет и само два продукта - шампоан и флуид, може да сме сигурни, че се грижим за косата си, показала първите признаци на остаряване (загуба на цвят и жизненост, изтъняване, сухота, косопад). Допълнителен плюс е, че не съдържат парабени, сулфати, силикони и алкохол.

Какво по-добро бихме могли да искаме за косата си...