Не всеки човек може да си позволи да кара Lamborghini, но тези, които го правят, отлично знаят защо изсипват една торба с пари за автомобил с тази марка.

Lamborghini и проектът Tierra Viva за луксозни вили в Марбея

Как ще изглеждат къщите на Lamborghini в Марбея

Лукс в ново измерение

Спортното изживяване, разбира се, е на ниво, а и навсякъде по света хората се обръщат, за да огледат хубаво преминаващо Lamborghini. Компанията има 60-годишна история в създаването на луксозни спортни автомобили и знае как да отпразнува това.

За целта са създали специална боя, наречена Opera Unica, с която да бъде боядисано Lamborghini Huracan Sterrato. Кристално синята боя е създадена от маркетинговия департамент на базирания в Болоня автомобилен производител.

От Lamborghini казват, че Opera Unica отразява неподражаемия и смел характер на спортния автомобил, ръчно рисувания екстериор черпи вдъхновение от морските пейзажи на Сардиния. Този уникален цвят не е никак лесен за постигане.

За да бъде създаден кристалния ефект, наподобяващ замръзнала повърхност, се използва трицветно ръчно боядисване. Първият плътен цвят се казва Blu Amnis, като след него се нанася ръчно Blu Grifo. Blu Fedra пък се нарича третият цвят боя, който бива нанесен също ръчно върху останалите два.

Целият този процес отнема внушителните 370 часа. Екстериорът на Opera Unica бива завършен с матова черна боя, която покрива праговете, предните фарове, предните и задните сплитери и калниците.

Lamborghini Countach от "Вълкът от Уолстрийт" отива на търг

Уникалното Lamborghini от "Вълкът от Уолстрийт" струва...

Ето каква ще бъде прогнозната му цена

Само едно-единствено Lamborghini Huracan Sterrato ще може да се похвали с уникалната боя и то ще бъде изложено в Lamborghini Lounge в Порто Черво, Сардиния.