"Вълкът от Уолстрийт" (2013 г.) си остава един от най-емблематичните филми и за Леонардо ди Каприо, и за Мартин Скорсезе.

Lamborghini и проектът Tierra Viva за луксозни вили в Марбея

Как ще изглеждат къщите на Lamborghini в Марбея

Лукс в ново измерение

Но макар да бе номиниран за Оскар в цели пет категории, филмът не успя да спечели нито една статуетка. Въпреки това някои сцени и до днес изникват в съзнанието на хората, които са го гледали. Като например тази, в която героят на Ди Каприо кара безразсъдно и разбива новото си Lamborghini.

Всъщност това не е какво да е Lamborghini, а модел Countach, който ще бъде пуснат на търг този декември в Ню Йорк от RM Sotheby. Според CarBuzz, номера на шасито е KLA12722, което подсказва, че автомобилът е дори още по-уникален.

Защото в него има баджа за 25-годишнината на компанията и в САЩ има само 12 такива бройки, които са изработени с боя Bianco Polo и интериор Bianco. Към момента от RM Sotheby не са дали конкретните спецификации на автомобила, който ще бъде пуснат на търг, но специалният модел разполага с 5.2-литров атмосферен двигател, задно предаване и петстепенна ръчна скоростна кутия.

Lamborghini Revuelto - първият в света V12 plug-in хибрид е тук

Първият хибрид на Lamborghini е тук

Всичко, което знаем за Revuelto

От CarBuzz твърдят, че за екстремните сцени във "Вълкът от Уолстрийт" не е използван специално създаден за целта автомобил, а Скорсезе е държал да разбие съвсем истински. Не е ясно обаче Lamborghini Countach, което ще бъде пуснато на търг, в кои точно сцени е използвано. Със сигурност обаче не са тези, в които се стига до унищожаването му.

Lamborghini Revuelto - новият модел на италианците, за който се чака на опашка

На опашка за Lamborghini - колко дълъг е списъкът с чакащи за новия Revuelto

Защото всеки иска бърза и скъпа кола

Очакванията са бъдещият собственик на Lamborghini Countach да се раздели със сума в порядъка на 2 милиона долара, за да го придобие.