С приближаването на есента е време да се замислим за промени в гардероба. Volkswagen също мислят за промени, но при автомобилите си.

Тест драйв - Volkswagen Multivan и какво представлява истинският комфорт за масите

Volkswagen Multivan е това, за което копнеем, когато сме на дълъг път

Ван за хора, които копнеят за дълги пътувания

А тези дни те представиха обновената нова генерация на Tiguan. Третата генерация на модела идва след успеха на първите две, като Според Volkswagen от пускането през 2007 г. са продадени 7.6 милиона автомобила.

Новата генерация ще бъде пусната в продажба през първото тримесечие на 2024 г. Тя ще бъде на платформата MQB evo, което не е нещо ново, но пък дизайнът е наистина променен, а с него подобрена и аеродинамиката.

Снимка 634531

Източник: Volkswagen

Интериорът също е преосмислен, като кокпитът и развлекателната система са напълно обновени, като последната е 15-инчова с нови графики и структура. Под капака ще можем да избираме от дизелов двигател (TDI), бензинов (TSI), мек хибрид (eTSI) и plug-in хибрид (eHybrid).

Снимка 634529

Източник: Volkswagen

Хибридната версия на Volkswagen Tiguan ще позволява пробег изцяло на електричество до 100 км. В бъдеще позицията на скоростния лост ще бъде променена и ще заеме мястото си на кормилото, както е при ID. моделите.

Снимка 634528

Източник: Volkswagen

Седалките на новия Tiguan ще са предназначени за пълен комфорт по време на пътуване. Те са ergoActive Plus и са с пневматично регулиране. Освен това има функция за програмиране за автоматично активиране на отоплението или вентилацията на седалката при определени външни температури.

Снимка 634527

Източник: Volkswagen

Не е изненада и че стандартно ще бъде оборудван с голям брой системи за удобство и асистиране, като Side Assist, Front Assist, Lane Assist и Rear View. Опционално ще се предлага и функцията Park Assist Pro, която позволява паркиране на автомобила дистанционно през приложение.

Volkswagen Arteon - краят на още един модел на компанията

Ето кога казваме сбогом на Volkswagen Arteon

И какви са причините

Volkswagen Tiguan е пораснал с едва три сантиметра на дължина, но те са дали резултат в обема на багажника, увеличавайки го с цели 37 литра. Така общият му обем ще бъде 652 литра.