Автомобилният сектор е под пара, като се опитва не само да предвиди какво ще се купува най-много в бъдеще, но и да предостави на крайния потребител най-доброто изживяване зад волана.

Volkswagen ID. Buzz - свързващо звено между минало и бъдеще или нова икона (тест драйв)

Volkswagen ID. Buzz - свързващо звено между минало и бъдеще или нова икона

Защо не трябва да се приемаме толкова насериозно

Като не всичко се изчерпва с електрификацията на настоящите и бъдещи модели. Понякога се налага да бъдат взимани радикални решения като това даден модел да бъде спрян от производство.

Точно такъв е случаят с Volkswagen Arteon. Компанията е взела това решение в опита си да стане по-ефективна и печеливша. Ето защо главата на Arteon трябва да падне доста скоро след появата му на пазара. За първи път моделът бе представен през 2017 г.

Пред Car and Driver от компанията поясняват, че 2024 г. ще се яви последната, в която заводите им ще излезе Arteon. Колкото и добре да изглежда колата, може би не е чак толкова неочаквано спирането ѝ от производство. Особено ако погледнем статистиката.

Световната премиера на Volkswagen ID.7 - конкурентът на Tesla Model 3

Volkswagen представи ID.7 - конкурента на Tesla Model 3

Ето с какъв пробег ще разполага новият електромобил

През 2021 г. Volkswagen са продали 5537 Arteon-а, докато през изминалата 2022 г. едва 1742 бройки. На този етап от компанията не са посочили кой ще бъде прекият наследник на Volkswagen Arteon и дали такъв въобще ще има.