След проекта за infinity басейн на върха на лондонски небостъргач, който ни кара да се замислим как се случва достъпа до него, една друга, нестандартна архитектурна идея привлече вниманието ни.

Infinity London, Лондон и басейнът с най-страхотната гледка

Басейнът с най-страхотната гледка

Очакваме го през 2020 г. в Лондон

Cliff Concept Boutique Hotel е проект на турско архитектурно бюро, представляващ футуристичен хотел в известната скала Preikestolen над норвежки фиорд. Природната забележителност е посещавана от много туристи и затова някои смятат за добра идея да предложат възможността желаещите и да пренощуват там.

Планира се стаите в хотела да бъдат само девет, разделени на три етажа. Но всяка от тях предлага на гостите си възможността да усетят буквално какво е да си на ръба. Най-голямата атракция обаче със сигурност е басейнът към хотела.

Снимка 435726

Източник: Facebook / Catalogo Arquitectura

Част от него се слива с конструкцията на голяма платформа, но друга част буквално виси във въздуха, на стотици метри. За по-голям адреналин, стените и дъното са от стъкло, пише Insider.

Снимка 435719

Източник: Facebook / Architecture Design

Дори самите създатели на проекта признават, че басейнът изглежда доста плашещо и определено не е за всеки. Засега няма конкретна дата, в която желаещите да се изкъпят в него ще могат да го направят, но вероятно ще отнеме няколко години.