Несъмнено крокодилът е един от най-страховитите хищници в природата. Еволюцията и адаптацията му през вековете също са забележителни.

Защо да не убиваме оси

Защо да не убиваме оси

Оказаха се доста важни животни

Свикнали сме да виждаме крокодила и върху дрехите и обувките на Lacoste, за които се е превърнал в запазена марка. Компанията обаче се отказва от него. Спокойно, не е за постоянно, а само за днес 22 май.

Това се случва за втора поредна година и е част от кампанията Lacoste Save Our Species, а крокодилът ще отстъпи мястото си на 10 други животни, които са застрашени от изчезване.

Артикулите с тези животни ще могат да бъдат закупени само днес в девет физически магазина на Lacoste и на сайта им. Събраните средства ще бъдат дарени на Международният съюз за опазване на природата. Бройките от всяка дреха ще бъдат точно толкова, колкото са останали и регистрираните представители на дадения вид.

Такъв е примерът с хавайския тюлен монах. Само шест седмици след раждането си теглото му достига близо 100 килограма. Но въпреки размерa му, той е уязвим от рибарските мрежи и в момента има едва 1400 регистрирани хавайски тюлена монах.

Северноатлантическият гладък кит е уникално създание, чиято дължина надхвърля 14 метра, но отново рибарските мрежи са отговорни за това в момента да има едва 444 екземпляра.