Кучетата са прекрасни домашни любимци. Но грижите за тях, както и правилното възпитание, понякога могат да бъдат истинско предизвикателство. Искаме да се чувстват обичани, но също така и да се държат прилично, да се вслушват в гласа ни и да се подчиняват на нашите команди.

Кучета, ревност и наистина ли ревнуват домашните ни любимци

Ето защо кучетата всъщност не ревнуват

Какво означава поведението им

И колкото са предимствата на това да притежаваш куче, толкова са и отговорностите. А нещата, които често правим за тях, понякога не са най-добрите - дори и да ги правим с най-добри намерения.

Ето някои от често допускани грешки, които собствениците на кучета, дори и неволно, правят.

Нерядко стопаните прекаляват с поощрителните награди под формата на лакомства, които дават на своите любимци. Ако се разчита твърде много на това, в един момент кучето може да спре да реагира на команди и да ги изпълнява само заради храната, която очаква да му се даде.

Снимка 609322

Източник: iStock

Още повече че подобно на хората, кучетата имат различни предпочитания за това как искат да бъдат награждавани за своите заслуги. За някои играта с топка е най-доброто нещо, което може да им дадем, докато други ще се задоволят с нежна разтривка на корема.

Голяма грешка е да оставим кучето си само в колата, особено когато температурите са високи. Топлото време може да повиши бързо градусите и дори само няколко минути могат да бъдат фатални за домашния любимец.

Когато возим кучето си в кола, задължително трябва да използваме и предпазен колан за него. Нужно е животното да бъде в безопасност точно както и хората.

Снимка 609325

Източник: iStock

Агресивните почистващи продукти са вредни за здравето на нашия домашен любимец. Белината и амоняка са дори опасни за кучетата - те абсорбират токсините през лапите си, докато ходят по току що почистения под.

Когато става въпрос за хранене, има някои основни правила за кучето. Така например, то никога не бива да яде от чинията на стопанина си. Освен че създава лош навик, голяма е вероятността животното да приеме нещо, което не трябва да яде.

Снимка 609323

Източник: iStock

Не е добре и да прехранваме нашето куче, напомня Stars Insider. Ако използваме храната като начин да дадем любов и отношение, това в повечето случаи има само отрицателни последици. В крайна сметка има и други начини да показваме обичта си към кучето си - и да го предпазим от наднормено тегло.

А що се отнася до интелекта на домашния ни любимец - да, то вероятно наистина е много умно и има какво да ни каже (ако може). Но все пак, не трябва да забравяме, че това не е човешко същество. И макар да изглеждат интелигентни, кучетата са все пак животни и изискват постоянна грижа от своите собственици (подобно на едно съвсем малко дете).

Кучето и признаците, които ни подсказват, че е време да сменим храната му

Как да разберем, че е време да сменим храната на кучето

Понякога признаците са очевидни

Затова, ако кажем директно на домашния си любимец да спре да лае и дори да му повишим тон, то надали ще може да ни разбере точно. Викането по кучето всъщност понякога може да има точно обратния ефект. Вероятно е то да си помисли, че всичко това е игра и дори да започне да лае още по-силно.