Има едно важно правило, което е добре да следваме, когато подбираме цвета на червилото - да е близо до естествения нюанс на устните, но и задължително с една идея по-наситено и ярко. Същата тази концепция с пълна сила сега важи и в тенденциите, свързани с цвета на косата.

Кой е най-актуалният цвят за коса тази есен

Кой е най-актуалният цвят за коса тази есен

С него няма да останем незабележими

Според водещи фризьори и стилисти през 2023 г. актуален ще е цветът, който максимално се доближава до естествения - подсилен само с един или два нюанса. И хората с тъмни оттенъци, и онези с тъмнорусите и светли коси ще могат спокойно да заложат на естествения цвят на косата си. Което е чудесно, тъй като това е начин тя да остане по-здрава, а и да се поддържа по-лесно.

Именно грижата за косата е в основата на 2023 г. Все по-често срещаните проблеми, свързани с кожата на главата, принуждават мнозина да обръщат повече внимание на това как се грижат за нея, а оттам и за косата си. Това пък води до избор на по-неутрални бои, които не изискват често обновяване.

Влияние върху това несъмнено оказа и скорошната пандемия, която ограничи посещенията на фризьорските салони. И макар тя вече да е в миналото, все още диктува тенденциите за красотата - тъй като хората се научиха да избират външен вид, който не изисква специална поддръжка.

Леко изключение от тенденцията е маслено русото, което се очертава да бъде особено актуално през пролетта, следвано от медните оттенъци. През лятото пък водещ ще бъде прасковеният нюанс, който според колористите може да се прилага не само върху естествено светли коси, но и при по-тъмно кафявите, пише Metro.

Подстригването и от какво зависи колко често да посещаваме фризьор

Колко често да се подстригваме

Отговорът е сложен и зависи от много фактори

Стилизирането на косата също е "в крак" с тенденцията за придържане към максимално натурален вид. Безупречно подредените къдрици, загладените коси и елегантните прически биват изместени от естествената форма на косата. Или т.нар. bedhead тренд - т.е. може да изглеждаме така, сякаш току-що сме се изтърколили от леглото. Нещо, което със сигурност не само пази здравето на косата, но и пести много разходи и време.