Дори и още да жалеем по отминалите летни дни, време е да се отърсим от всякакви негативни чувства и вече свежи и енергични да навлезем в цветната есен. Говорейки за цветове, един от изпитаните начини да върнем доброто си настроение за сезона е като направим желана от нас промяна във външния си вид.

Яркорозово, оранжево, наситено зелено, кафяво - кои са цветове на есен 2022

Кои са най-актуалните цветове за есента

Разчистването на гардероба може да се окаже вълнуващо

Разбира се, тя е свързана с цветовете. Добре знаем, че и те влияят върху това как се усещаме и възприемаме. И понеже вече споменахме как можем да актуализираме гардероба си с дрехи в най-актуалните цветове за есен 2022 г., сега е ред да обърнем внимание и на прическата.

През последните години червените цветове в косите са преобладаващи. Тенденцията започна още през 2019 г. с тъмнокестенявото на Зендая, което след това избледня в по-светъл прасковен нюанс, който се задържа като хитов през 2020 и 2021 г. От началото на тази година обаче дойде редът на медните нюанси, на които се наслаждавахме с визията на Сидни Суийни.

Сега, с идването на есента, тоновете на червеното все още са водещи. Клои Кардашиян е доказателство за това, дебютирайки с перфектен преходен нюанс, а именно - меденото, съчетано със златисто и млечнобронзово.

И стилистите потвърждават - тенденцията за есен/зима 2022 г. са медените коси във всички нюанси на червеното, включително и по-смелите тонове - джинджифил, канела и кестен. За начинаещите в експериментите с боядисването на косата пък препоръчителни са прасковеното и ягодово русото - все топли и примамливи цветове, които също са добра идея за навлизане в тенденцията.

Есенна депресия, есен, лошо настроение, сън, разходка, светлина и как да се справим с тях

6 начина да се справим лесно с есенната депресия

Стъмва се по-рано, става по-студено и нямаме желание за нищо

Важно е обаче да се отбележи обаче, че червеното в косите е капризно и изисква добро поддържане. Съветът на фризьорите е дамите, избрали да следват тенденцията, да посещават салона за освежаване на цвета, поне на всеки три месеца, пише Glamour.