Samsung и Apple за мнозина сa основни конкуренти на технологичния пазар, но тези, които са по-добре запознати с него, са наясно, че двете компании всъщност си партнират в производството на смартфони, които след това се излизат заедно в продажба. Или по-точно казано - корейската компаняи е основен производител и доставчик на дисплеи за iPhone.

Samsung Galaxy Z Fold 6 и твърденията, че ще е с титаниева рамка

Как Galaxy Z Fold 6 ще стане по-добър (и по-лек)

Ето какво знаем

Според плановете на американската компания, които са добре известни са Samsung по вече споменатата причина, през 2025 трябва да видим четвърто поколение на бюджетния iPhone SE. Въпреки колебливия успех на предшествениците му, от Apple ще направят още един опит да спечелят тези, които не искат да харчат големи суми за флагманите им. 

Но една промяна в новия модел на компанията може да откаже някои, които са имали намерението да си го закупят. Според информация в редица технологични сайтове, Samsung са отказали на Apple да осигурят дисплеи за iPhone SE 4 заради предложената цена за тях. 

Снимка 659023

Източник: iStock

Твърди се, че офертата на производителя на смартфони от 30 долара на дисплей е надвишила желаната от Apple цена с пет долара, което е довело до прекратяване на преговорите , пише TechTimes.

Затова американската компания ще работи в партньорство с китайската BOE, която ще ги снабди с необходимата част в желаните бройки и на цена, която ги удовлетворява. Но дали ще е за сметка на качеството, предстои да разберем.

От Apple все още не са дали официална информация с какво iPhone SE 4 ще бъде по-различен от предходните бюджетни модели и с какво ще се доближава до по-скъпите си събратя.

Apple и плановете за сгъваем iPhone - кога да го очакваме на пазара

Колко още ще чакаме за първия сгъваем iPhone

И какво планират Apple преди това

Очаква се дисплеят на модела да наподобява много този на iPhone 14 - 6.1-инчов OLED, за да може от Apple да си спестят разходи за нови проучвания и тестове и да заложат на вече изпитан продукт. Очаква се най-голямата промяна в бъдещия модел да е премахването на home бутона и намаляването на рамката на устройството, както и е при другите на марката.