Сгъваемите устройства са една от иновациите в света на смартфоните в последните години и безспорно Samsung засега е лидер при тях. Затова е напълно в реда на нещата всички да са в очакване на ответния удар от най-големия им конкурент - iPhone. 

Apple Vision Pro и плановете на компанията за по-евтин AR/VR хедсет

Възможно ли е Vision Pro да струва два пъти по-малко

Задава се бюджетен модел

Компанията обаче засега не е пуснала на пазара сгъваем модел, а по последна информация това ще се случи по-напред във времето от първоначално предвиденото.

Докато марки като Google, One Plus и Honor отдавна продават своите сгъваеми смартфони на световния пазар, моделът на iPhone няма да излезе по-рано от 2026 г. Тези дни в социалните мрежи изтече планът на американската компания за следващите години, който, според информацията на Revegnus, е добрe известен на Samsung.

От него разбираме, че за тази година от Apple са заложили като цели очилата Vision Pro, както и iPad с OLED дисплей. Догодина може да очакваме iPhone SE 4 и тройна 48-мегапикселова камера. През 2026 на пазара трябва да се появи сгъваем iPhone и XR OLED Macbook, а година по-късно да видим и сгъваем таблет от марката, пише Techadvisor.

Apple iPhone с iOS 17.4 и голямата промяна, която внася актуализацията

Голямата промяна за iPhone в iOS 17.4

Доста години чакахме за това

Според информация на различни технологични блогъри, iPhone отдавна работят върху сгъваем смартфон, но очевидно срещат доста спънки в процеса на разработка и изработка, свързани най-вече с дипслея, както и с панелите. Засега не е ясно от кой точно вид ще бъде сгъваемият смартфон на марката, но предположенията са, че ще е по-скоро като книга, подобно на Z Fold на Samsung.