Тъй като специалистите по наемането на работници невинаги могат да прекарват часове с всеки бъдещ служител, първото впечатление, което кандидатът за работа прави, е от много по-голямо значение от някои други качества.

Затова и избирането на подходящ тоалет е от огромно значение. За голямо съжаление на хората, които харесват пъстри цветове, интервюто за работа не е най-доброто място, където да блеснат своя ярко оранжев костюм.

В проучване от 2013 г. CareerBuilder изследва 2099 мениджъри и представители на Човешките ресурси, ангажирани с наемането на персонал. Проучването установява, че 25% от тях смятат, че не само оранжевият е най-лошият цвят за интервю, но и го свързват с липсата на професионализъм.

Снимка 455513

Източник: iStock

Според CareerBuilder дрехите ни не бива да разсейват интервюиращите от това, за което всъщност говорим, а оранжевото действа именно по този начин.

23% от участниците в проучването пък са на мнение, че синьото е най-подходящият цвят, докато 15% предпочитат черното. По всичко личи, че какъвто и цвят да изберем за бъдещето ни интервю, препоръчително е да не е оранжево, пише Mental Floss.

6-те тайни на успешното интервю за работа

6-те тайни на успешното интервю за работа

Подводните камъни при срещата на живо