Колкото и оптимистично да гледаме на пандемията, скоро няма да пътуваме свободно както преди, особено зад граница. Всяка държава има и своите изисквания, с които ще трябва да се съобразим, преди да стегнем куфарите.

Малдиви, COVID-19 и плановете на островната държава да започне да ваксинира туристите

Малдивите планират да вксинират туристи

Офертата е част от програмата 3V на правителството

Затова пък наскоро технологичният гигант Google добави опция за виртуални турове в платформата и приложението Google Arts & Culture, която донякъде би могла да компенсира ограниченията заради COVID-19.

И въпреки че изживяването от посещението на живо е несравнимо, ще можем поне онлайн да обиколим десетки обекти на световното наследство от списъка на ЮНЕСКО.

Снимка 528324

Източник: iStock

За по-голямо удобство, всички изображения и видео клипове са подредени тематично. Избираме културни секции с артисти като Кандински и Заха Хадид, градове като Лондон и Янгжоу, страни като Виетнам и Португалия и още куп културни секции.

Снимка 528323

Източник: iStock

За туристите, които държат най-много да видят дворците, когато пътуват, могат да обиколят виртуално едни от най-прочутите в цял свят кралски резиденции - от Франция през Южна Корея до Виетнам.

Снимка 528321

Източник: iStock

И не само. Очакват ни прекрасни кадри и записи от всякакъв вид забележителности, като националния парк Симиен в Етиопия или затворената кариера в Месел Пит, Германия, където са открити вкаменелости от преди 57 милиона години.

Лувърът, онлайн туровете и безплантото виртуално разглеждане на музея

Всеки разглежда Лувъра безплатно

Чакат ни почти половин милион произведения на изкуството

Google Arts & Culture е необятна галерия и си струва да се посети, дори и за да добием по-голяма обща култура.