Коментирайки темата за G точката, в офиса се шегуваме, че е като извънземните - всички знаят, че съществува, но никой не я е виждал. В случая не говорим толкова за реално виждане, колкото за търсене и намиране, а познанието какво и как да правим с нея се оказва висш пилотаж в леглото.

Какво е G точка

Научната истина е, че това не е фиксирана точка в женското тяло, която се намира на едно и също място. Все пак, тя е разположена във вътрешната част на женското влагалище, в горната част на предната му стена, по протежение на уретрата.

В най-честите случаи е на дълбочина между пет и осем сантиметра. Определя се като отделна ерогенна зона, какъвто е и клиторът.

Как работи

Всичко се свежда до нервни окончания. Когато една област от тялото е наситена с тях, тя ни доставя силни, да не кажем разтърсващи изживявания. Повишената чувствителност на G точката учените свързват с едновременното стимулиране на вътрешния клитор, уретрата и т.нар. женска простата.

Снимка 464018

Източник: iStock

G точката и оргазмът

Когато жената достигне до финал чрез стимулиране на G точката, този финал може да се определи като комбинация от клиторен и вагинален оргазъм. Въпреки това (или именно заради това) този завършек на сексуалния акт се различава от всеки друг.

Причината е, че голяма роля в него играят мускулите на тазовото дъно. Това обаче не значи, че винаги, на 100%, стимулацията на G точката ще доведе до оргазъм. 

Как и къде да я намерим

Един от въпросите, чиито отговор откровено затруднява мъжете. И никой не казва, че всъщност е лесна работа. Трябва си много практика и отборна игра.

Най-лесната техника е жената да лежи по гръб, а нейният партньор да използва два пръста, които да прокара на около пет сантиметра навътре във влагалището, сякаш се опитва да докосне корема от вътрешната му страна. Пръстите трябва да са леко присвити нагоре.

G точката има по-различна текстура от останалите тъкани. Тя е е по-твърда, по-издадена и всъщност не е толкова трудно да бъде различена. По време на възбуда набъбва и се усеща по-ясно. Дамската реакция също е красноречив признак, че е ударен джакпотът.

Снимка 464019

Източник: iStock

Намерихме я! И сега какво

Тъй като е силно наситена с нерви окончания, G точката изисква много внимателно отношение. В някои случаи стимулирането води до усилено усещане за желание за уриниране. Не бива да се оказва голям натиск, движенията са нежни и не много бързи.

До оргазъм през G точката може да се стигне както само с пръсти (което иска майсторлък и правилна подготовка на дамата), както и по време на същински полов акт, ако са избрани правилните пози, пише Ask Men.

Правилните пози

Обратна ездачка - предимството й е, че жената може да регулира ъгъла на проникване. Затова стимулацията на G точката е много по-възможна, когато тя е отгоре.

Кучешката - и тя, както и всички пози, при които тялото на жената е повдигнато, са подходящи. За целта е най-лесно да се използват възглавници, с които се повдига позицията на таза. Плиткото проникване също е предпоставка за стимулация на G точката. 

Жените, редовният секс и как влияе на менопаузата

Сексът променя женския организъм

Колко важно е да го правим често

Лъжички - тази на пръв поглед лежерна поза може да сътвори чудеса. Важното е тялото да е отпуснато и да се уцели точният ъгъл на проникване.