Вече стана ясно, че FIFA и EA Sports са взели решение да прекратят отношенията си, което ще означава много нови промени за феновете на футболния симулатор.

FIFA, EA Sports и преминуването на футблния симулатор на EA Sports FC

Краят на FIFA (каквато я познаваме) идва тази есен

Готви се голяма промяна

Разбира се, ще бъде интересно да разберем какво ще се случи през следващите няколко години и какви изненади ще бъдат поднесени на геймърите. Според Puck, EA от месеци разучава възможностите или да бъде закупена изцяло, или да се слее с друга компания.

Дори са провеждани срещи с компании като Disney, Apple и Amazon, за да бъде разгледана възможността за инвестиция в американския разработчик на игри. Не е ясно коя от компании те била заинтересована за пълно придобиване и коя за сливане.

Но от Puck твърдят, че до каквато и сделка да се стигне, от EA държат настоящият изпълнителен директор Андрю Уилсън да запази поста си. От компанията са се свързали с Disney още през месец март, за да им предложат много по-задълбочени отношения от настоящите лицензионни договори, пише Engadget.

Но от Disney са решили за момента да не се разпростират повече, концентрирайки се върху стрийминг услугите, които предлагат от няколко години. В технологичните среди се е въртял и слухът, че EA може да се слее с ESPN, която е частично притежавана именно от Disney.

Снимка 575104

Източник: iStock

Но най-реалистична изглежда сделка с конгломерата Comcast. Запознати източници твърдят, че изпълнителният директор на Comcast - Брайън Робъртс, се е свързал с Андрю Уилсън, за да му предложи обединяване между EA и NBCUniversal.

При това положение условията са били, че Робъртс ще поеме мажоритарен контрол над новата компания, но Уилсън ще остане изпълнителен директор. Но поне за момента се твърди, че замесените в сделката хора не са се съгласили с продажната цена и предложената структура на евентуалната нова компания.

Мicrosoft, Activision Blizzard и сделката за придобиване за 68.7 млрд. долара

Какво си купи Microsoft за 68.7 млрд. долара

Microsoft вече е третата най-голяма гейминг компания

Пред Puck говорител на EА е отказал да коментира всички тези слухове и информации. Опитите на американската компания да си намери купувач идват и след обявените сделки за милиарди на нейни конкуренти. Microsoft ще придобие Activision Blizzard за 68.7 милиарда долара, докато Sony ще инвестира 3.6 милиарда в Bungie.