Червената коса винаги привлича погледите и кара всеки, който я притежава, да се чувства специален. Дори когато природата не ни е дарила с такава, има десетки нюанси, между които можем да избираме при боядисването - от медно русо през ягодово розово до тъмно бургундско червено.

Мръсната коса като тенденция - какво трябва да знаем

Когато мръсната коса е на мода

Къде е уловката

За зимата на 2023 г. актуалният червен нюанс на косите е gingerbread red или "джинджифилов хляб". Ако трябва да пренесем цвета по нашите географски ширини, преспокойно бихме казали "коса с цвят на меденка".

Характерното при него е, че червеният нюанс е по-деликатен и всъщност косата е в различни оттенъци на кестенявото, но с мек червеникаво-меден оттенък и топли подтонове. Което го прави подходящ за различни типове тен.

Снимка 641325

Източник: GettyImages

Дами със светла кожа като Райли Кеоу могат да изберат по-светъл медночервен нюанс, а златистите отблясъци са по-осезаеми.

Снимка 641328

Източник: GettyImages

Когато косата ни е по-тъмна като на Зендая, подходящият цвят е кестеняво с червен оттенък, който блести по-силно на слънцето.

Снимка 641326

Източник: GettyImages

Разбира се, можем и да изглеждаме по-впечатляващо като Меган Фокс, ако цветът е наситен и ясно демонстрира, че това не е естествената ни коса. Важното е да я поддържаме добре, а медно червеното ни дава тази възможност, защото не се налага предварително да обезцветим косата, за да го постигнем.