Когато не сме успели да си измием косата, най-често я връзваме на опашка или слагаме шапка, с която да прикрием прегрешението. Сега обаче се оказва, че този тип "прическа" се превръща в тенденция, която явно все по-често ще виждаме не само на модния подиум.

Топли цветове и дръзки прически - какви са тенденциите за есен 2023

Най-актуалните прически и цветове за есен 2023

Време е за промяна

По време на представянето на колекциите за пролет-лято 2024 г. не един и два модела демонстрираха визия сякаш не са си мили косата от доста дълго време.

Омазнената в корените и разрошена по дължините коса придава на цялостната визия бунтарско звучене и очевидно е наследник на внимателно пригладената назад прическа със забележителен мокър ефект, която доскоро виждахме навсякъде.

Косата изглежда доста по-небрежно и дори Prada харесва това.Но ако смятаме, че напролет няма да си мием косата по цяла седмица, то трябва да внимаваме за уловката - този ефект е постигнат не с ниска лична хигиена, а с правилните стилизиращи продукти.

Тази тенденция отново потвърждава максимата, че всяко ново е добре забравено старо. С препратки към гръндж епохата и 90-те години, моделите на подиума се разхождат сякаш току-що са станали от леглото и живеят някъде, където нямат баня. Но всъщност стилистите са се постарали за постигането на този ефект, използвайки най-често пяна със силна фиксация или гел на водна основа, предава Vogue.

Добре ли е да използваме сода за хляб в грижата за косата

Добре ли е да използваме сода за хляб в грижата за косата

Какви са плюсовете и минусите

Нарочното омазняване на косата стои по-добре върху по-тъмни тонове, защото се създава огледален ефект и една дълбочина на цвета. А ако се чудим какъв точно ефект търсим, може да пропуснем едно миене на косата и да видим какво ще постигнем - и след това да го пресъздадем с правилните продукти.