Наскоро стана ясно, че половинката на Дейвид Бекъм - Виктория Бекъм, е човек с принципи, особено що се отнася до дневното ѝ меню. По време на участието си в подкаста River Cafe Table 4 Дейвид Бекъм обърна внимание на специфичните хранители навици на съпругата си и разкри, че тя яде едно и също всеки ден от 25 години - риба на скара и зеленчуци на пара.
Последователността на Виктория Бекъм към строго определено меню ни накара да се присетим за специфичните предпочитания относно храната и на друга известна личност - Дженифър Анистън. Знаем, че звездата от "Приятели" обожава салата Коб, която яде в продължение на години. Тъй като напоследък ни липсват свежи идеи за салати, решихме да се поинтересуваме от нейния вариант, за да си го приготвим вкъщи. Да не споменаваме, че през последните седмици всички буквално са полудяли по тази салата в социалните мрежи, където непрекъснато се споделят различни нейни рецепти.
Класическата Коб салата обикновено се приготвя с маруля/айсберг, твърдо сварени яйца, авокадо, домати, пилешко месо, лук, бекон и синьо сирене, като всяка съставка се разделя в подредени колоники по продължението на цялата чиния. В повечето случаи тя се поднася с дресинг, който пък включва винен оцет, кафява захар, лимонов сок, сол, сос уорчестър, горчица, чесън, зехтин и черен пипер.
Според Кортни Кокс обаче, Дженифър Анистън малко видоизменя салатата Коб, за да я напасне към нейните собствени предпочитания и вкусове.
"Дженифър, аз и Лиса обядвахме заедно всеки ден, в продължение на 10 години и ядяхме всеки път едно и също - салата Коб, но не беше точно същата. Дженифър я приготвяше с бекон от пуешко месо, нахут и още няколко неща. Тя просто има подход към храната, което наистина помага, защото ако ядете една и съща салата всеки ден в продължение на 10 г., по-добре е да е вкусна, нали?", споделя Кортни Кокс пред LA Times още през 2010 г.
Благодарение на разкритието на Кортни Кокс, имаме възможност да "надникнем" в кухнята на Дженифър Анистън и да разберем какво се крие в тази толкова специална салата, на която актрисата не може да се насити.
Според информация на New York Post, това са и точните съставки на салата Коб, която Джен приготвя у дома.
- 1 чаша булгур
- 2 малки краставици, нарязани на кубчета
- 2 супени лъжици пресен магданоз, нарязан на ситно
- 1 супена лъжица прясна мента, нарязана на ситно
- 1/4 чаена чаша червен лук, смлян или нарязан на ситно
- Половин чаена чаша шам фъстък
- 1 консерва (около 450 грама) нахут
- Половин чаена чаша фета сирене
Начин на приготвяне:
Булгурът се сварява според указанията на опаковката и се оставя да изстине. В купа се слага първо булгурът и към него се прибавят всички нарязани съставки, заедно с нахута. Последно се натрошава сиренето. За разлика от класическата салата Коб, Дженифър не разделя в подредени колоники продуктите, а ги разбърква. Тя също така избягва да добавя дресинга, с изключение на малко лимон, но това не означава, че и ние трябва да го правим.