Osmo Mobile стабилизаторите на DJI са предназначени за хората, които не обичат да мъкнат със себе си големи апарати, но пък искат да създават безупречни видео кадри, използвайки смартфона си.

Тази седмица DJI представи третата си версия на гимбъла в лицето на Osmo Mobile 3, който въплъщава всичко, което харесвахме в Osmo Mobile 2, и надгражда с още повече удобство, мобилност и атрактивни функции.

Най-голямата промяна спрямо предната версия на стабилизатора е дизайнът на Osmo Mobile 3, който прави джаджата удобна за носене в джоба ни, без да се налага да носим навсякъде със себе си обемистата кутия, с която идва Osmo Mobile 2.

Снимка 438513

Източник: DJI

Ако искаме все пак да имаме калъф за новия гимбъл, можем да се сдобием с оригинален такъв като доплатим 20 евро.

Снимка 438517

Източник: DJI

Новият Osmo Mobile 3 тежи само 405 грама и разполага с всички екстри, характерни и за предната версия.

Сред тях са Timelapse функции, Motionlapse, Active Track, чрез който гимбълът може сам да следи движенията ни, като новият Osmo вече може да бъде контролиран от разстояние чрез движения на ръцете ни.

Снимка 438516

Източник: DJI

От DJI са запазили бутоните за управление, с които разполагаше и предходния Osmo Mobile. С тях можем лесно да приближаваме кадрите, да сменяме в различни режими на снимане и да управляваме ъгъла и посоката на заснемане.

Снимка 438515

Източник: DJI

Другата важна новост е, че гимбълът може да се зарежда чрез USB-C, което би трябвало драстично да намали времето за зареждане. От DJI казват, че са нужни около 2.5 часа за достигане на пълен заряд.

Ronin-SC, DJI и какво може новият стабилизатор за фотоапарати

Новият стабилизатор на DJI може всичко

Лек и лесен за пренасяне, но все толкова способен

Веднъж заредена, батерията издържа на до 15 часа снимане.

Джаджата вече е налична в сайта на DJI и цената й в Европа е 109 евро.