Ако досега не сме знаели, то вече сме наясно - и 28 октомври е празник. Празник на пенливото вино.

Шампанското и как да го съхраняваме, след като сме отворили бутилката

Как да запазим отвореното шампанско газирано

Няколко доказани трика

Точно така, 28 октомври е Champagne Day в цял свят. Празникът е създаден още през 2009 г. и с времето се налага като световен ден на пенливите вина. И едва ли има по-подходящ от утрешния ден, в който да се потопим в света на алкохолните мехурчета.

Тази година и България е част от Champagne Day 2022 със събитието Bubbles in The Sky. На изложението, посветено изцяло на пенливите вина, ни канят организаторите от Avinissima Wine & Food Consulting и Крис Маркова.

Снимка 592608

Източник: iStock

Те са предвидили гостите да могат да опитат от над 100 вида български и вносни пенливи вина. Голямото разнообразие включва френско шампанско, испанска кава, италианска франчакорта и натурално просеко, както и видове българско пенливо вино.

Шампанското, Нова година и защо пием тази напитка в новогодишната нощ

Защо пием шампанско в новогодишната нощ

Една традиция от няколко века

Тук е моментът да споменем също, че изложението не е само за поддръжниците на "пенливата кауза". То е и за всички онези, които все още не са опознали прославилите се като любимите вина на кралските особи. А освен че ще предизвикаме вкусовите си рецептори, на Bubbles in The Sky ще бъдем и в приятната обстановка и много доброто настроение в Kitchen 59/Rooftop bar.

Bubbles in The Sky е на 28.10. (петък) от 13 до 20 ч. в Kitchen59/Rooftop Bar

Цялата информация и билети са тук.