В последните близо две години думата "корона" придоби съвсем нов смисъл покрай пандемията от коронавирус. Дори в началото, когато неизвестните бяха повече от фактите, марката бира Corona претърпя сериозни загуби заради намалено търсене.

Гран Канария, защитените дюни на канарския остров и защо сексът е заплаха за тях

Как сексът унищожава Гран Канария

И какво може да се направи

Сега обаче ситуацията постепенно се нормализира, въпреки че COVID-19 очевидно няма намерение скоро да си ходи. А производителят на нискоалкохолната напитка наскоро разкри мащабните си планове за близкото бъдеще.

През 2022 г очакваме откриването на Corona Island - нов остров в Карибско море край бреговете на Колумбия. Той ще посреща гости за ол инклузив седмица, а акцент по време на престоя им ще е върху устойчивия начин на живот и съзнателното потребление. Има и амбицията до пускането си да бъде утвърден като първия напълно устойчив остров без пластмаса за еднократна употреба и с отговорно управление на отпадъците.

Желанието на създателите е също така да ни откажат от електронните устройства и да ни накарат да се насладим максимално, с всички сетива, на прекрасната природа. А за да се свържем по-добре с нея, на острова ще се предлагат изцяло местни продукти. Ще имаме възможност и да посетим фермите, където се отглежда всичко.

Островът ще предлага настаняване в отделни бунгала. Помислено е за различни забавления, с които да се разнообразява плажният престой - като уроци по йога, водена медитация или наблюдаване на звездите на нощното небе.

"Надеждата ни е, че когато гостите се завърнат у дома, да са влюбени в природата и заредени с енергия, за да бъдат по-добри глобални граждани в своите общности", заявява вицепрезидентът на Corona. Защото от компанията знаят, че когато човек обича нещо, той е много по-отговорен към него. А когато се научи как да се грижи за природата, ще му е много по-лесно да го прави и в ежедневието си.

Джеф Безос, остров Мауи, Хавай и новото имение на милиардера

Хавайският рай за милиони на Джеф Безос

Взима пример от Зукърбърг

Засега не е напълно ясно как желаещите ще могат да си осигурят седмица на това райско кътче. Ще има конкурс със състезателен характер и наддаване с цел събиране на дарения в полза на Oceanic Global - организация, която се грижи за опазването на океаните. А пропускът за Corona Island най-вероятно ще е около 50 хиляди долара, предава Travel+Leisure.