Джеф Безос може отдавна да не е стигал до върха на класацията за най-богатите хора на света, окупиран от Илон Мъск, но това далеч не означава, че страда от някакви финансови затруднения.

Джеф Безос, Лорън Санчес и появата им на LACMA Art+Film Gala

Безос и Санчес не крият чувствата си на червения килим

Бляскаво завръщане

Към 10 ноември нетното му състояние се оценява на 206 милиарда долара според Bloomberg Billionaire Index. Вече знаем, че голяма част от него ще отиде за спасяване на планетата, както и за космически постижения, но мащабните покупки на основателя на Amazon също не спират.

Поредната е луксозно имение на втория по големина хавайски остров Мауи. То носи името La Perouse Bay, разпростира се на близо 57 хиляди кв.м. и се оценява на 78 милиона долара. С него имотното портфолио на милиардера набъбва до стойност от 500 милиона долара.

След луксозния апартамент в Ню Йорк, който придоби преди няколко месеца, този път Безос заложи на екзотиката и спокойствието и сме сигурни, че новата придобивка ще се превърне в любимо място за почивка както на него, така и на половинката му Лорън Санчес.

Имотът не е бил на официалния пазар, а милиардерът го е закупил директно от предишния собственик. На огромната площ са разположени три сгради, сред които основната е с площ от 413 кв.м. и има три спални и три бани. Другите две постройки са пригодени като къщи за гости с по две-три спални.

По-интересното е, че новият имот на Безос се намира в границите на резерват за морски риболов. Освен това е заобиколен от спящи полета лава от вулкана вулканът Халеакала, изригвал последно през 1790 г. 

Освен огромната покупка, Безос е направил и голямо дарение на местна организация, занимаваща се с опазване на околната среда, през септември. А хавайските острови очевидно са притегателни на хората с пари, защото и Марк Зукърбърг притежава имоти на два от тях, единият от които е с наистина внушителни размери, предава Daily Mail.

Джеф Безос, Blue Origin, NASA и делото, което милиардерът загуби

Поредна загуба за Безос, поредна победа за Мъск

Повелителят на Луната е само един

Основателят на Amazon обаче не е приет с отворени обятия на острова. Едната причина е, че новата му покупка значително е покачила цената и имотите на Мауи. А и честите му разходки до хавайския му дом значат по-често използване на частен самолет и още по-голяма вреда за околната среда.