Пандемията причини икономически срив, трудно съпоставим дори с най-жестоките кризи в историята, а един от резултатите бе рекордна безработица в много държави по света.

Въпреки че дигитализацията и автоматизацията навлизат в света ни от години, социалната изолация и мерките ни показаха, че милиони длъжности просто няма как да бъдат изпълнявани от домашен офис.

В същото време други сектори бяха взривени от невиждан ръст и развитие, като още в началото на пандемията Amazon обяви 100 000 отворени работни места.

Снимка 494708

Източник: iStock

Изглежда че набирането на кадри в Apple също се е случвало с пълна сила, а компанията сериозно е засилила назначаването на кадри за разработка на мобилни приложения за iOS.

От април 2019 г. до момента компанията е създала невероятните 300 000 работни позиции, обвързани изцяло с измислянето и разработването на приложения, стана ясно тази седмица.

От Apple обявиха, че към момента само в САЩ има около 2.1 милиона работни места, фокусирани върху работа със съдържанието в App Store, и общо 2.7 милиона работни места в компанията на територията на страната.

В съобщението към медиите се разяснява, че приложенията стават все по-важни за функционирането на обществото и бизнеса вследствие на мащабните промени, причинени от COVID.

Снимка 494707

Източник: GettyImages

В момента конспектите за обучение на програмисти на Apple се ползват в над 9000 висши учебни заведения по света, като компанията продължава да основава различни академии и програми.

iPhone, Apple, Fortnite, Epic Games и защо телефоните се продават за по 10 000 долара в Еbay

Защо iPhone втора ръка може да струва 10 000 долара

Поредната лудост

9To5Mac съвсем закономерно отбелязват, че именно създадените работни места и данъците, които Apple плаща, са основните козове на компанията, когато е изправена пред спорни въпроси, като този с таксуването на покупки в приложения от App Store например.