Какво би могло да оправдае цена от 10 000 долара за един iPhone втора ръка?

Ако телефонът е покрит със злато или поне скъпоценни камъни, приблизително равни на тази сума, може и да се замислим.

Оказва се обаче, че играта Fortnite е също толкова ценна - според някои. А присъствието й в iPhone може да повиши цената на апарата не до 10 000, а до 40 000 долара.

Sony, Epic Games и инвестицията, която компанията направи в създателите на Fortnite

Sony с дял от създателите на Fortnite

Колко милиона похарчиха

Причината за това е, че наскоро Аpple премахна Fortnite от Аpp Store, както постъпи и Gооgle в своя магазин за приложения.

Снимка 493694

Източник: iStock

Проблемът дойде, след като Еpic Games - компанията зад Fortnite, въведе нова система за разплащания, която лишава App Storе и Google Play от комисионните им при извършване на плащане в самата игра.

Премахването на Fortnite означава, че към момента играта не може да бъде свалена за iOS и Android, но продължава да е активна, ако е била инсталирана преди разправата между Epic Games, Apple и Google.

Така някои собственици на iPhone с инсталиран Fortnite решиха, че могат да направят добри печалби, възползвайки се от популярността на играта и това, на което са готови хората, за да я играят от телефона си.

Снимка 493695

Източник: еBay

В еBay моментално се появиха смели обяви за iPhone с Fortnite за по десетки хиляди долари, като най-голямата сума, която успяхме да намерим, е от 40 000 долара за iPhone 11 Pro.

Разбира се, има и обяви за съвсем разумни суми, но не са малко и тези, които отиват в хилядите.

Apple, iPhone 12 и с кои две неща ще ни изненада флагманът

Две големи изненади от iPhone 12

Чиповете на Apple стават още по-мощни

Озадачаващото в тази тенденция, е, че закупилите подобен телефон едва ли ще могат да играят Fortnite твърде дълго, защото инсталираното приложение няма да бъде обновявано и да получава ъпдейти.