Една от най-големите атракции на Амстерам ще бъде преместена, далеч от погледа на любопитните и невинаги добронамерени погледи на туристите.

Амстердам, коронавирусът, парковете и новите пейки за социално дистанциране

Амстердам отново е град за пример

Грижа за хората по време на пандемия

Планът е прозорците на публичните домове в оживения квартал "Де Вален" скоро да бъдат затворени и да се създаде "еротичен център", далеч от истинския център на нидерландската столица.

Още не е ясно къде точно ще бъде преместена скандалната за мнозина атракция, уточняват от Guardian, но това със сигурност ще се случи, защото общинският съвет вече гласува решението.

Едно е сигурно - районът ще е далеч по-спокоен от този в столицата.

Снимка 517292

Източник: iStock

Една от основните причини за тази рокада са опасенията на кмета на Амстердам - Фемке Халсема, че служителите в публичните домове често са обект на злоупотреби и подигравки.

Снимка 517288

Източник: iStock

Според други пък изнасянето на еротичната атракция далеч от центъра на Амстердам ще помогне да се изчисти имиджът на града.

Снимка 517290

Източник: iStock

"Преместването на тези работни места не е опция, защото тогава клиентите няма да знаят къде да намерят секс работниците. Дали Халсема също така ще организира пътувания с автобус до новия район", споделя един от членовете на организацията Red Light United пред Het Parool.

Петъчна доза сексапил

Петъчна доза сексапил

Къде ли е този уикенд

Според неотдавнашно проучване сред 170 представители на най-старата професия в света, които я практикуват в Амстердам, 90% от тях не желаят да напускат центъра на града.