Модата е една непостоянна величина, която се мени спрямо тенденциите. Дали ще ги спазваме сляпо, или ще робуваме само и единствено на собствения си стил, е наш личен избор.

В края на годината няма как да не обърнем поглед назад към онези дизайнерски хрумки, които ни накараха да се хванем за главата през 2018 г. В подобни случаи се радваме, че всяко чудо е за три дни, а в модата - за сезон или два.

Дънките на Asos

Трудно е да ги наречем панталони, защото са по-скоро дреха, разделена на съставки части. Я дупе ще се види, я по-голямата част от крака, но не защото са къси, а защото са непонятно изрязани...

Джинси, които не оставят много на въображението

Дупе на показ

Ако следваме модните тенденции...

Дънкови ботуши

Тази материя определено бе актуална през 2018 г., но защо трябва да я слагаме на краката си и от долу нагоре? Дънковите обувки изглеждат странно и най-малката въпросителна, която събуждат у нас, е с какво можем да ги съчетаем... Но пък много звезди - сред тях и Бионсе, си ги харесаха и няма как да не ги признаем за тренд.

Прозрачни обувки

И докато сме на вълна ботуши, няма как да не споменем и прозрачните модели, на които кланът Кардашиян се оказаха големи фенове. PVC обувки с висок ток също не липсваха сред модните приумици в последните месеци.

Прозрачни чанти

Когато говорим за обувки, няма как да не стане дума и за чанти. А в перфектна комбинация с по-горния модел би била една прозрачна чанта, която доста наподобява на пазарска торба, но е на луксозния бранд Celine и струва цели 590 долара...

Огромни маратонки

Всичко започна с моделите на марката Balenciaga и продължи с всички техни копия, които заляха масовия пазар. А маратонките с груби подметки и ярки цветове виждахме в много профили на известни личности, които явно си ги харесват.

Чантички

Но не сладурски клъчове, а чанти за колана или за кръста, каквито доскоро бе немислимо да видим на модния подиум. А тази година изживяха своя пик в модната индустрия и сърцата на много известни личности. Ние пък още ги приемаме със смесени чувства.

Тенденция назаем: чантички за кръста

Тенденция назаем: чантички за кръста

Но в нов прочит

Oversize

В последните години студените месеци са свързани с големи пуловери и якета, които хем ни пазят от ниските температури, хем са модерни. Но този сезон ситуацията излезе извън контрол и размерите вече не са това, което бяха.

Не големи, а огромни дрехи с дънки ръкави и крачоли, в които можем спокойно да си поберем и дружка, за да ни е топло, но и да не ни е скучно.

Шорти

Всичко започна с Ким Кардашиян и нейните сестри. Те решиха, че тесните шорти за колоездене са страхотен вариант за демонстриране на пищните им извивки. И много други дами припознаха тази тенденция като своя. Добре че стана студено, че да забравим за тях.

Голата булка

Булчинските рокли отдавна не са това, което бяха. Моделите тип "торта" отстъпиха мястото си на доста по-елегантни, прибрани рокли с много дантела и изрязани акценти. Но един гащеризон в телесен цвят, декориран с бели цветя, тотално превъртя играта.

Определено не изглежда зле като идея, но не знаем дали биха пуснали булката в църквата с подобно облекло.