Nike разкрива съвсем новите национални екипи на Нигерия и те изглеждат наистина страхотно - съчетание на бяло със зелено в една чудесна шарена комбинация с лого на орел. Екипът привлича вниманието и без съмнение ще бъде един от най-добрите комплекти, които ще видим на тазгодишната световна купа.

Нигерийците станаха първият африкански отбор, класирал се за Световното след мача със Замбия през октомври миналата година (и благодарение на гола на Алекс Иуоби, който играе за Арсенал). Само месец след това ги видяхме да побеждават Аржентина с 4:2 в приятелски мач.

Снимка 339169

Източник: nike.com

Съвременната нигерийска култура се отразява в общностите на диаспора в Англия, Съединените щати и по света. Комбинираната енергия поражда ново наименование за самата Нигерия, а именно Naija - име, което Nike избира именно за колекцията на националния отбор на Нигерия.

Пред Nike Алекс Иуоби разкрива подробности около мача за класирането на Световното: "Израснал съм в Англия, но Нигерия е моята родина. Когато вкарах този гол, играчите танцуваха, феновете свиреха с тромпети и носеха барабани... Имаше толкова много страст и енергия. Това е и Нигерия."

Снимка 339168

Източник: nike.com

Футболистът споделя, че винаги е чест да носиш бялото и зеленото. Да играят това лято на Световното е не само мечтата на отбора, а и мечтата на техните фенове, защото заедно те всички олицетворяват Naija.