Седмицата на модата в Ню Йорк е сред най-чаканите и мащабни събития в областта на модата. Десетки дизайнери представят своите нови колекции пред света.

А за сезон есен-зима 2018/2019 определено има доста добри попадения. Разбира се, няма как да сe мине и без онези причудливи модели, които сякаш нямат друг живот, освен на подиума.

Снимка 340210

Източник: GettyImages

Дизайнерът Kim Tiziana Rottmuller успя да се открои с екстравагантните си модели. Самата тя се появи на края на ревюто със синьо червило и доста интересен панталон. Но не толкова, колкото ръкавите на един от моделите, или долната част на друг, наподобяваща крака на маса.

Снимка 340209

Източник: GettyImages

Jeremy Scott придаде съвсем нов смисъл на полите и роклите, превръщайки ги във футуристични произведения, достойни за гардероба и на някой марсианец. Но като съдим по толкова колко звезди са му фенове, нищо чудно да видим някой от представените тоалети в следващия клип на Майли Сайръс например.

Снимка 340212

Източник: GettyImages

Екстравагантната Collina Strada пък представи своето виждане за модерна булчинска рокля - с горна част от най-обикновена бяла тениска и разкроена долна от сатен, под която се подава бял панталон с големи джобове. А акцентът е върху екстравагантния "букет" от стотици камъни.

Снимка 340208

Източник: GettyImages

Модна къща Chromat заложи на провокативни plus-size модели и доста екстравагантни гащеризони, които оставят прекалено малко на въображението. 

Снимка 340214

Източник: GettyImages

Провокативният Christian Cowan за пореден път стана център на внимание с дизайнерските си решения. Блясъкът за него е водещ лайтмотив. Независимо дали говорим за елегантни костюми, чиято по-голяма част е обсипана с ярки пайети, или пък яркозелено яке, което най-вероятно ще стане хит през следващата зима.

Снимка 340216

Източник: GettyImages

На ревюто на Ka Wa Key изненади също не липсваха. Най-голямата със сигурност е решението някои от моделите да бъдат облечени, не с един и два, а с няколко пуловера.

Снимка 340218

Източник: GettyImages

Видимо подготвени за нов апокалилсис на земята, манекените имат и изключително тънки покривала на лицето си, които са добра идея за родния чист въздух през студените месеци, пише E Online.