Първата асоциация с активния въглен са онези черни таблетки, които се използват при натравяния. Но напоследък активната съставка започна да се използва успешно и в кулинарията, налагaйки модата на т.нар. черни храни.

Черно, по-черно, най-черно... и вкусно

Черно, по-черно, най-черно... и вкусно

Храна за очите, храна и за тялото

Сега тази тенденция започва да се налага и в областта на козметичните продукти, като разкрива нови ползи от активния въглен. На пазара у нас се предлагат почистваща мицеларна водa и маски за лице с тази съставка.

Изборът й не е случаен - тя привлича като магнит замърсяванията и омазняването. След това те могат много лесно да бъдат премахнати само с изплакване. Така порите остават чисти и незабележими.

Затова и продуктите с активен въглен са точен избор, ако страдаме от проблемна кожа с лъщене, черни точки и акне. Те са истински детокс за лицето и почистват в дълбочина. Защото в градската среда сме подложени на непрестанно замърсяване, влияещо ни отрицателно не само вътрешно, но и външно.

Снимка 347613

Източник: Facebook / THE WILD MIX

Точно както употребата на активен въглен при натравяния и стомашни неразположения прочиства организма от всичко вредно и ненужно, така и козметичните продукти с него гарантират свежа и чиста кожа. Важно е да не прекаляване с използването им, за да не изсушим прекалено много кожата си.

Маска веднъж седмично е достатъчна, за да ни помогне в борбата с несъвършенствата. В мицеларната вода концентрацията на активен въглен е по-малка, за да бъде тя подходяща за ежедневна употреба.