Създаването на чудесен грим не е толкова трудно постижимо. Въпреки това има някои основни грешки, които много от нас често допускат, но трябва да избягват, когато става въпрос за гримиране. Обърнете внимание.

От всичко по много

Снимка 320003

Източник: GettyImages

Фалшиви мигли, спирала, тъмни сенки ... Прекалено много, не мислите ли? Понякога искаме да изглеждаме толкова съвършено, че в крайна сметка поставяме всички продукти, с които разполагаме. Тогава резултатът е точно като този на актрисата Ашли Грийн - с "грим" в излишък, който кара очите ѝ почти да изчезнат, а не дава ефект на подчертаване и увеличаване, който сме сигурни, че всъщност е целяла. Не забравяйте, че ключът към перфектния грим е да знаете как да комбинирате гримовете си по правилния начин. Не се подлъгвайте, че тъй като поставяте всичко налично, резултатите ще бъдат отлични.

Внимавайте с изчистените тонове

Снимка 320005

Източник: GettyImages

Както е с актрисата Кейт Босуърт, която, освен че има светли очи, също е и с блед тен, трябва да бъдете внимателни при избора на цветовата гама на вашите сенки. Във този случай личи, че жълтеникавият цвят на сенките не е правилният избор за нея. Ако беше прибегнала до по-тъмна палитра, за да направи така, че да изрази по-ясно прословутото "v" на клепачите, щеше да създаде впечатлението за по-отворени, изразителни и красиви очи.

Опушена грешка

Снимка 320007

Източник: GettyImages

Дженифър Лоурънс обича да си играе с грима и обикновено ни изненадва приятно с външния си вид, но в този случай трябва да отбележим, че е допуснала грешка. Актрисата избира опушено черно, както виждаме от тази снимка, което със сигурност не стои добре, тъй като създава ефект на по-малки и по-затворени очи.

Прост трик за перфектни резултати

Снимка 320008

Източник: GettyImages

Гримът, който Ванеса Хъджънс е избрала, е чудесен, но има нещо, което е забравила. Какво е то? Ако възнамерявате да прибягвате до грим, така поразителен като този, съчетавайки различни цветове на сенки отгоре и отдолу на очите, ви препоръчваме да не ги очертавате целите в черно. Гримирайте само долната му част на окото, използвайки молив в сметанов или бежов тон, защото по този начин ще можете да увеличите ефекта на изразителните очи, към който се стремите.

Колкото по-малко, толкова по-добре

Снимка 320009

Източник: GettyImages

Когато става въпрос за гримиране, най-добре е да се фокусирате само върху една област. Това означава с даден грим да акцентирате на очите или на устните, а не на двете едновременно. Ако искате устни с много интензивен цвят, гримирайте очите си по-дискретно, или обратното. На снимката виждаме испанската актриса Урсула Корберо, която не само акцентира на очите си със сини (и доста неподходящи) сенки, но и е избрала изключително силно червило. Ефектът с прическата в този случай всъщност създава мазно-мокър и неприятен дефект върху цялостния ѝ облик.