Очакванията за режисьорското завръщане на Кевин Костнър с новия уестърн "Хоризонт: Американска сага - Глава 1" бяха големи. Предвид успеха на сериала "Йелоустоун", който обаче ще продължи без участието на актьора, се предполагаше, че феновете ще оценят и новия амбициозен проект на Костнър.

Какво да очакваме от „Хоризонт: Американска сага - Глава 1“ с Кевин Костнър и Сиена Милър

Какво да очакваме от „Хоризонт: Американска сага - Глава 1“ с Кевин Костнър и Сиена Милър

Хаос и скука вместо епичен уестърн в Стария Запад

Първият от планираните от него четири филма излезе по кината в петък, 28 юни, но за съжаление не може да се похвали с голям интерес от страна на зрителите.

През първия уикенд "Хоризонт: Американска сага - Глава 1" е спечелил едва 11 милиона долара в бокс офиса в Северна Америка. Предвид бюджета за продукцията от 100 милиона долара и лично инвестираните от Кевин Костнър повече от 38 милиона долара, печалбата от филма се оказва меко казано разочароваща.

Въпреки че общата сума от глобалния бокс офис все още не е ясна, едва ли може да се очаква по-силен интерес към филма през следващите дни. Вероятно една от причините за провала са и негативните отзиви, които "Хоризонт: Американска сага - Глава 1" получи от критиците и зрителите. А това определено е проблематично, предвид че втората част се очаква да излезе на голям екран още през август.

От Variety пишат, че уестърнът е разочаровал предимно с режисьорския подход и структурата си, подходящи по-скоро за минисериал, отколкото за игрален филм. Според експертите в индустрията когато една подобна продукция прилича повече на телевизионна, това е недостатък и би трябвало да послужи като урок.

Показателно е и завидно доброто представяне в бокс офиса на "Нито звук: Ден първи", който за сравнение се е отчел с цели 53 милиона долара само през първия си уикенд по кината в Северна Америка.

Какво да очакваме от "Нито звук: Ден първи" с Лупита Нионго и Джоузеф Куин

Какво да очакваме от "Нито звук: Ден първи" с Лупита Нионго и Джоузеф Куин

476 дни по-рано: какво се случи в първия ден от нашествието

Дори и този добър резултат обаче не може да бие филма, който продължава да държи първото място по приходи дори и три седмици след премиерата си. "Отвътре навън 2" се очертава като всеобщия любимец и вече е най-касовият филм за годината досега, като официално е надхвърлил печалбата от един милиард долара в световен мащаб.