През септември няколко видеа от случка, при която жена започва да обижда, а след това и да хвърля храна по служител в ресторанта за бързо хранене Chipotle в Охайо, САЩ, набират доста гледания в социалните мрежи. Нещата обаче не приключват само с възмущение и критики към поведението на нападателката, а стигат дори и до съда.

Джасвант Чайл и присъдата за опита за убийство на кралица Елизабет Втора

Какво се случва с мъжа, опитал да убие Елизабет Втора

Прецент в последния близо половин век

39-годишната Розмари Хейн, която е майка на четири деца, се признава за виновна по обвинение за неправомерно нападение и следователно получава присъда. По-необичайното в случая е, че жената може да избере наказанието си.

Съдия Тимъти Гилиган ѝ дава правото да избере дали да прекара 90 или 30 дни в затвора. Уловката обаче е, че ако предпочете по-малко дни зад решетките, Розмари Хейн ще трябва и да изработи 60 дни в заведение за бързо хранене.

Въпреки че жената все пак избира втория вариант, към днешна дата още не си е намерила работа. Освен това тя трябва да плати глоба от 250 долара и две години да бъде на изпитателен срок.

За нестандартното наказание съдията споделя, че му е хрумнало, след като многократно е гледал видеата от инцидента и това го е разстройвало все повече и повече. "Помислих си: "Какво друго мога да направя, освен просто да я оставя да седи в затвора?"

Съдия Тимъти Гилиган признава, че не за първи път издава подобна присъда и за съжаление това не е първият подобен инцидент, с който се занимава. Той разказва, че преди няколко години е работил по случай, при който клиент не е получил бисквитка от менюто си в McDonald's и понеже се е ядосал, започнал да удря служителя. В последствие обвиняемият излежава 90 дни в затвора.

"Попадам на такива дела по-често, отколкото ми се иска", споделя още съдията, който практикува вече от 30 години.

Люси Летби - медицинската сестра, убила седем бебета, която се превърна в един от най-големите серийни убийци в Англия

Как Люси Летби се превърна в един от най-големите серийни убийци в Англия

Убийствата на бебета тя е криела с години

Колкото до потърпевшата служителка на Chipotle, тя все още не може да се преодолее напълно стреса от инцидента и обмисля да започне терапия, за да се справи с травмата. След случката жената дори напуска работата си в ресторанта, пише CNN.