Как запълваме времето на летището, докато чакаме да дойде време за качваме на самолета? За едни то минава в обикаляне на безмитните магазини, докато други предпочитат да разпускат с чаша бира/вино/водка в ръка. Особено, ако заминават на почивка...

Защо никога да не пием алкохол на борда на самолета

Защо никога да не пием алкохол на борда на самолета

Какво се случва с тялото ни

Точно вторите обаче често стават причина за проблеми на борба на самолета в следствие на употребата на алкохол. А случаите на агресивни пътници, които пречат на спокойствието по време на полета, са все по-чести.

Това казва изпълнителният директор на Ryanair Майкъл О'Лиъри пред ВВС. Той дори има решение на проблема - ограничаване на броя на напитките на територията на летището до две.

Снимка 679040

Източник: iStock

"Не искаме да разваляме удоволствието на пътниците. Но не позволяваме на хората да шофират, след като са пили алкохол, но им даваме да се качат в това състояние на самолет, който лети на 10 хил. метра височина."

Той разказва, че случаите с агресивно поведение към кабинния екипаж и останалите пътници стават все по-чести. За това допринасят закъсненията на полетите, вследствие на което чакащите на летището поемат по-голямо количество алкохол преди полет.

Снимка 673946

Източник: iStock

"В миналото хората, които бяха изпили прекалено много, обикновено заспиваха по време на полет. Сега обаче тези пътници са приели заедно с алкохола хапчета и пудри", казва О'Лиъри, като очевидно визира наркотични вещества.

Едни от най-засегнатите от този проблем дестинации са Ибиса и гръцките острови, или така наречените "парти дестинации". Затова и още на летището багажът на пътниците е проверяван за алкохол. Проблемът обаче идва от заведенията на летищата, поне според шефа на нискотарифната авиокомпания.