Клеопатра винаги се е радвала на голям интерес от всички - и по времето, когато е живяла, и през вековете, през които царуването й в Египет все повече я е отдалечавало от настоящето. Така е и днес - особено пък ако излиза нов филм или сериал около обвитата й в мистика личност.

Чернокожа ли е била Клеопатра - какъв е отговорът според Netflix

Чернокожа ли е била Клеопатра

Противоречие в African Queens: Queen Cleopatra

Точно така се случи и около Queen Cleopatra - документалната драма на Netflix, продуцирана от Джейда Пинкет Смит, която в четири епизода представя един различен поглед върху живота на египетската владетелка.

Още с пускането на трейлъра се разпали вълна от недоволство заради факта, че в Queen Cleopatra Клеопатра е представена като чернокожа. Недоволството е толкова голямо, че сериалът достигна невиждано дъно.

Така Queen Cleopatra е най-ниско оцененият сериал в Rotten Tomattoes. Към момента на писане на статията има девет ревюта на критици, според които рейтингът е едва 11%.

Още по-зле е положението според зрителите. След над 2500 оценки рейтингът на Queen Cleopatra е 2%. Въпреки това, сериалът е в топ 10 на най-гледаните заглавия в Netflix. 

Пол Таси от Forbes твърди, че до момента не е виждал нито филм, нито сериал с толкова нисък рейтинг в Rotten Tomattoes. Дори тези, които са били обгърнати от спорни политически теми, или са били "бомбандирани" от тролове с негативни ревюта.

И така излиза, че Queen Cleopatra е най-ниско оценената продукция на Netflix до момента. Положението не е по-розово и в другия голям сайт за кино - IMDb. Там оценката е 1.1 от възможни 10, като над 39 000 души са дали своето мнение.

Като впечатление прави, че над 14 000 от гласувалите са от Египет. И не е никаква изненада, че тези, които са оценили Queen Cleopatra с нещо различно от 1, са под 1000. 

Изглежда, че основният проблем на зрителите като цяло се корени в концепцията на сериала. Той претендира, че е историческа документална поредица и в него Клеопатра е представена като чернокожа африканска кралица. Нещо, за което липсват убедителни и достоверни доказателства.

Новите филми и сериали в Netflix през май

Новите филми и сериали в Netflix през май

Очаква ни интересен месец

Ще припомним, че Queen Cleopatra трябва да е само началото на цяла поредица, която да покаже и други различни кралици от континента.