През 2021 г. Зоуи Кравиц и вече бившият ѝ съпруг Карл Глусман се разделят, след като са женени в продължение на едва 18 месеца. Чанинг Тейтъм също има един неуспешен брак - с колежката си Джена Дюън, за която е женен от 2009 до 2019 г. и от която има една 11-годишна дъщеря - Евърли.

"Мигни два пъти" - филмът, в който Чанинг Тейтъм е режисиран от Зоуи Кравиц

"Мигни два пъти" - филмът, в който Чанинг Тейтъм е режисиран от Зоуи Кравиц

Трейлър на "Мигни два пъти"

Допреди само две години Зоуи Кравиц и Чанинг Тейтъм всъщност изобщо не се познават. Но пътищата им се пресичат, когато актрисата започва работа по режисьорския си дебют - филмът "Мигни два пъти". През 2022 г. екипът започва снимки в Мексико, където двамата се опознават както професионално, така и лично. Очевидно обаче искрата помежду им е пламнала бързо и силно, тъй като само година по-късно стана ясно, че са се сгодили.

Макар че те не говорят често за личния си живот, актьорът не скри въодушевлението си от режисьорските умения на Зоуи Кравиц по време на интервю за Entertainment Tonight.

"Правим някои наистина, наистина страхотни неща", отбеляза Чанинг Тейтъм за филма. И допълни: "Той е супер стилизиран и същевременно наистина забавен, но има много дълбоко и според мен шокиращо послание."

Снимка 674904

Източник: GettyImages

В The Tonight Show пък той разкри пред водещия Джими Фалън, че е бил доста изненадан, че Зоуи Кравиц е дала сценария точно на него, тъй като не е предполагал, че някой някога би се сетил за него за подобен проект. Чанинг Тейтъм издаде също, че подготовката за сценария на филма е била "дълго пътуване". "Тя го пише вече около пет, шест години", допълни той.

"Мисля, че имах една среща с нея и след това тя замина за около година и половина, за да работи по това. Тогава продуцентът ми дойде при мен и ми каза: "Виж, това нещо става много добро. Може наистина да го направим." И тогава го прочетох и беше наистина, наистина добро. Просто ще ви кажа, това е луд, луд филм", не крие актьорът.

С наближаването на премиерата на "Мигни два пъти", която очакваме през август, научаваме и някои любопитни подробности около работата по филма.

Пред Entertainment Weekly режисьорката Зоуи Кравиц разкрива и каква е причината за смяната на заглавието му. Вместо Blink Twice ("Мигни два пъти") филмът първоначално е бил наречен Pussy Island. Провокативната дума в името обаче не е била приета добре от обществеността и Зоуи Кравиц е разбрала, че има вероятност разпространителите да не искат да я отпечатат на билетите си.

Освен това актрисата и режисьор обяснява също, че жените са се почувствали обидени от думата, когато са видели заглавието. Въпреки това Кравиц е искала да я използва, вместо да я остави да бъде нещо, което "ни е толкова неудобно да използваме".

"Но все още не сме стигнали там. И мисля, че имам отговорността като режисьор да се вслушвам. Грижа ме е хората да видят филма и ме интересува как ще ги накара да се почувстват", допълва още тя.

В интервю от 2022 г. за WSJ тя споделя и повече за вдъхновението и това какво всъщност стои зад идеята на "Мигни два пъти". По думите ѝ историята на филма "е родена от много гняв и разочарование около липсата на разговор за отношението към жените, особено в индустрии, в които им много пари, като Холивуд и технологичния свят".

Зоуи Кравиц разказва, че е слушала истории за влиятелни мъже, които канят жени на отдалечени острови, където се случва какво ли не. Така тя започва да пише сценария още преди няколко години, дори преди движението #MeToo, което предизвика сътресения в Холивуд.

Снимка 674905

Източник: GettyImages

"Заглавието идва от този свят. Заглавието е същността на историята", обяснява режисьорката за първоначалното заглавие. И допълва: "Това представлява времето, в което би било приемливо за група мъже да нарекат едно място по този начин, и илюзията, че сега сме извън това време."

За главната женска роля в "Мигни два пъти" е избрана Наоми Аки. Тя играе сервитьорката Фрида, която милиардерът и технологичен магнат Слейтър Кинг (Чанинг Тейтъм) кани на частния си остров. А там уж всичко е лукс и непрекъснат купон.

Фрида взима със себе си и приятелката си Джес (Алиа Шокат), но когато тя изчезва, става ясно, че въпросният остров изобщо не е райско местенце. Никой от другите купонясващи изглежда обаче това не го интересува, а и дори не си спомня, че Джес изобщо е била там... Предвид, че филмът жанрово е определен като мистерия и трилър, очакваме да закотви вниманието ни.

Чанинг Тейтъм, Зоуи Кравиц, Pussy Island и всичко, което трябва да знаем за отношенията им

Всичко за връзката между Чанинг Тейтъм и Зоуи Кравиц

Когато вече няма смисъл да се крият

Освен Чанинг Тейтъм и Наоми Аки, които ще видим в главните роли, актьорският състав е допълнен от Саймън Рекс, Крисчън Слейтър, Джина Дейвис, Хейли Джоуел Осмънт и Кайл Маклоклан.

"Мигни два пъти" се очаква по кината от 23 август