Често между актьора и образа, който той трябва да изиграе, има много общи неща. И това е хубаво и за двамата - на първия му е лесна работата, а вторият влиза под кожата на зрителите за нула време.

"Много мой човек", Башар Рахал, NOVA и премиерата на новия български комедиен сериал

Когато трима майстори си намерят майстора

Ето кога да очакваме старта на "Много мой човек"

Нещо подобно се случва между актьора Юлиян Малинов и героя му от новия комедиен сериал на NOVA "Много мой човек". Е, първият е успешен млад актьор, а екранният му образ е нереализиран художник, станал бояджия, но и тук реалността ни връща повече към приликите между двамата. Самият Юлиян се е занимавал с рисуване и дори е завършил художествена гимназия. Също като Виктор от сериала, и той обича безкрайно много детето си, имат и сходно чувства за хумор и самоирония.

Но... защото в живота почти винаги има едно "но": "Виктор е миролюбив и отстъпчив, както се казва: "На мравката път прави", казва актьорът. "Даже си мисля, че е прекалено търпелив, аз бих избухнал много по-бързо за някои неща." Но пък героят му бояджия го е подсетил и за нещо изключително важно в живота - че "не трябва да отлагаме щастието и обещанията към семейството си".

Снимка 607819

Източник: Личен архив

Именно това прави Виктор в сериала - залисан в мечтите си, които все му се изплъзват, забравя, че семейството му също има нужда от него. И понеже с рисуването не му се получава, той е принуден все пак да работи нещо. Така става бояджията в бригадата на Мирослав (Башар Рахал) и оттук започва веселото в "Много мой човек".

За Юлиян Малинов не е нещо ново да играе в комедии (гледали сме го в "All Inclusive") - те винаги са го привличали като жанр. Не крие обаче, че със същата охота би изиграл и драматична роля, стига в нея да има провокация.

"Харесвам роли, които те разтърсват, не те захаросват, а те шамаросват и разплакват, карат те да настръхнеш, по някое време даже може да те разсмеят през сълзи и накрая да те оставят в дълбоките ти мисли."

Снимка 607821

Източник: Личен архив

И макар Юлиян да не е от хората, които обичат да говорят за себе си, успяваме да разберем, че е упорит - защото никога не се отказва, че е всеотдаен - защото каквото и да прави, го прави на 100%, и обичащ - защото няма време да мрази. А, и никак не обича математиката. Затова и го молим да направи нещо далеч по-приятно - да ни разкаже смешна случка от снимачната площадка на "Много мой човек".

Оказва се, че забавните моменти не са били един или два, а на моменти с Башар Рахал, Калоян Катинчаров (който изиграва Петър) и останалите от екипа са се разсмивали до такава степен, че е трябвало да правят почивка от снимките, за да могат да заснемат даден дубъл.

"В една сцена, точно когато трябваше да съм много сериозен, Башар, който в този момент не беше в кадър, но ми партнираше с текста, започна да прави безумно смешни физиономии. Нямаше как да издържа и прихнах в смях", разказва още актьорът.

Коя е най-забавната ви случка, свързана с майстори?

Не съм имал забавни случки с майстори, защото вкъщи аз си ремонтирам всичко. Тук трябва да благодаря на моя баща, който освен много добър художник и скулптор, е и добър майстор - много добре умее всичко, свързано с ремонтните дейности.

Като бях малък, постоянно ме викаше да му помагам, когато ремонтира, а аз много се ядосвах, защото ме лишаваше от игра с приятелите. След време разбрах, че е било целенасочено, за да науча занаят, за което винаги ще съм му благодарен. Сега за мен е удоволствие да ремонтирам нещата си сам.

Кога беше последният път, в който влязохте в ролята на майстор у дома?

Последно правих ремонт в банята и префугирах плочки.

Може ли един художник да бъде бояджия?

О, да, разбира се, че може. И съм сигурен, че има много такива примери. Всъщност идеята за сериала е взета от реалния живот. Много хора нямат възможност да се реализират по специалността си и са принудени да работят нещо друго. А това е особено болезнено за хората на изкуството.

Нормално е художник да стане бояджия, но бояджия да стане художник, е по-скоро необичайно. Макар че сигурно има и такива случаи. Художниците трябва да изразяват себе си, емоциите си, въображението си, а в боядисването това няма как да стане.

Къде можем да ви гледаме в бъдеще?

Може да ме гледате в представленията на Театър София - "Госпожа Министершата", "Кашонът", "Няма да платим! Няма да платим!" и "Феята от захарницата". Той в момента е в ремонт, но ние продължаваме да играем на други театрални сцени в София.

Премиерата на "Много мой човек" е на 23 февруари от 20 ч. по NOVA