Играенето на какъвто и да е спорт изисква както силна ментална, така и физическа подготовка с единствената цел да се постигне успех в конкуренцията или да се постигне победа.

Един уникален момент във спортно събитие никога не се повтаря по същия начин. И за да бъдат увековечени тези незабравими спортни мигове обаче, са нужни спортни фотографи, които да ги заснемат и предават от поколение на поколение.

Преди месеци повече от 700 фотографи от над 70 страни по света се включиха в наградите World Sports Photography за 2023 г. - единственият световен конкурс по спортна фотография. От тях в 26 категории бяха отличени в 78 кадри съответно със златен, сребърен и бронзов статут. Конкурсът World Sports Photography има за цел да признае и отпразнува невероятните спортни изображения и фотографите, които ги правят.

Comedy Wildlife Photography и наградите за най-смешните животни на планетата за 2022 г.

Най-смешните животни на планетата

Кои са фаворитите на 2022 г.

Снимката, уловила "голф в облаците" приковава вниманието на съдиите, за да бъде обявена за победител в състезанието и в категорията "Голф". Капитанът на отбора Majesticks GC - Лий Уестууд изпълнява удар по време на полуфиналите на LIV Golf Invitational в Маями.

Джеймс Уорд Брийн е победителят, който грабва златото в категория "Бойни изкуства".

Снимката, която печели в категория "Вода" показва Жюстин Дюпон от Франция, която яхва голяма вълна в Прая до Норте в Назаре, Португалия, заснета от Октавио Пасос.

Златото в категория "Formula 1" отива за Винс Миньо.

В секцията "Баскетбол" за най-добра снимка е избрана тази на Андрю Хенкок, който е уловил страхотен кадър с по време на мач между Университетът на Северна Каролина и този на Дюк.

"Атмосферата и съперничеството за тази игра са несравними в света на баскетбола и се надявам, че съм направил снимка, която предава това съперничество и атмосфера справедливо."

В секцията зимни спортове със злато е отличена снимката на фотографката Ани Селин по време на представяне по фигурно пързаляне на Зимните олимпийски игри в Пекин през 2022 г.

Всички отличени в Световните награди за спортна фотография за 2023 г., можем да видим тук.