Докато се разхожда по малките улички в центъра на София, човек може да открие много чудеса. За съществуването на някои от тях дори не е предполагал, точно какъвто е случаят с Wonderland Desserts & Cocktails. Него ние намерихме първо в социалните мрежи, а след това - и в една от преките на Витошка.

Преди две години Елена Дечкова и Надежда Димитрова започват да търсят място за своята Страна на чудесата. И когато го откриват, единодушно се влюбват в него, колкото и различно да изглежда по онова време.

Идеята е да създадат място, каквото според тях в София липсва - с "нещо сладко, нещо интересно за пиене и в същото време - като у дома".

Надежда Димитрова и Елена Дечкова

Източник: lifestyle.bg

Надежда Димитрова и Елена Дечкова

Двете може и да имат смели мечти, но пристъпват към реализирането им като към абсолютно ново преживяване - предпазливо. Разбира се, не всичко става като в приказките - с магическа пръчка. А препъникамъчетата все още убиват в обувките на двете, но въобще не попречват крачките им да стават все по-уверени.

Днес в Wonderland Desserts&Coctails Елена и Надежда се опитват да спрат часовника за всеки посетител - поне за малко, за да го пренесат в един друг свят - този на Алиса, Лудия Шапкар и многото си сладки изкушения.

Снимка 414294

Източник: lifestyle.bg

Страната на чудесата

За Елена тя е някъде, където да хапва десерти и да пие коктейли. Затова и за нея основната съставка, за да се случи магията, е именно комбинирането на храните и напитките. Надежда пък е тази, която има основната заслуга за интериора.

Но и двете дами са добавили по нещо от себе си, за да може Страната на чудесата им да лъха на домашен уют. А колкото е пъстро вътре, толкова по-шарени се оказват и хората, които посещават Wоnderland.

Снимка 414295

Източник: lifestyle.bg

Какво похапва Алиса

От Wonderland винаги мирише на нещо сладко. И ако Елена е усмихнатото момиче, което ни посреща в салона, Надежда е двигателят в кухнята. Тя има опит зад гърба си и в България, и в чужбина, а в Страната на чудесата получава възможността да развихри въображението си.

Надя си има и двама добри помощници-магьосници. Ивайло Иванов е нейната дясна ръка в сладкишите, а Христо Христов (бивш главен готвач в ресторант Chef's), е виновникът за съботно-неделния брънч с различно меню всяка седмица.

Снимка 414299

Източник: lifestyle.bg

От понеделник до петък тук можем да хапнем пресни кроасани, италиански сладолед и торти. Хубавото е, че десертите зависят от идеите и въображението на създателите им. Така при всяко посещение ще се изненадаме приятно - като с десерт с просеко или с торта с бекон.

Всички рецепти се раждат в главите на сладкарите - главните герои в кухнята, след което добиват форма в техните ръце. "Правим си сами сиропите за напитките, сладката за десертите, скоро може и градина за билките да имаме, знае ли човек."

Снимка 414304

Източник: lifestyle.bg

Но основната идея е храните и напитките да си пасват идеално. Така ако попаднем в тяхната Страна на чудесата, те ни препоръчват комбинацията от коктейл Allice's Passion и десерт Wonderland.

Съвсем скоро ще имат и ново меню, като желанието на Елена и Надежда е да започнат да предлагат веган и безглутенови десерти. Сегашното меню пък откровено ни забавлява с имена като Tinker Bell, Monkey Fashion (коктейли) и Жабокът принц, Зайко е пиян, Черният лебед и Червената шапчица (десерти).

Снимка 414303

Източник: lifestyle.bg

Какво пие Лудият Шапкар

Отговорът е лесен - чай. Именно той има специално място и в Страната на чудесата на "Парчевич" 26 - също както в чайната стая на известния лондонски ресторант sketch, откъдето Елена и Надежда черпят вдъхновение.

Те искат да акцентират именно върху своя прочит на дългото пиене на чай с истинска наслада, пресъздавайки идеята за един лежерен, бохемски следобед - в допълнение към брънча, но и с много по-различно усещане.

Снимка 414326

Източник: lifestyle.bg

Неподозирано такова има и в комбинацията на сладко и бира. Затова и в Wonderland искат да ни убедят, че например Имперският портър с шоколад и кафе или IPA Milkshake-ът с лактоза и ягодов нос си пасват страхотно с някои от десертите им.

Wonderland Desserts & Cocktails е на ул. "Парчевич" 26.

Снимките в текста са направени
с най-новия модел на Motorola moto g7 plus.