Наближава първото пълнолуние за 2021 г., в което не само ще видим Луната в пълния й блясък, но и мнозина от нас ще усетят енергията й, която тогава е най-силна. Или за пореден път няма да мигнат.

Сънят, храненето, физическото натоварване и връзката им с добрия сън

Сбогом на безсънието

Три научно доказани трика за дълбок сън (без броенето на овце)

Ако така и така ще стоим будни, астролозите съветват да вземем по един бинокъл или телескоп и да го насочим право към небето - на 28 януари точно в 21:18:35 часа, когато ще настъпи събитието, уточняват от Real Simple.

Според така наречения Алманах на фермера пълнолунието през януари е познато с няколко имена, сред които Канадска гъска, Студена Луна, Замръзнала Луна и още от сорта - до едно, свързани със суровото време през зимата.

Всички тези прякори идват от индиански, колониално-американски или други традиционни източници от Северна Америка, с които местните наричали и различавали сезоните и се предавали от поколение на поколение.

Снимка 515655

Източник: iStock / Art Project Moon

Но най-разпространено е наименованието Вълча Луна и това не е случайно. Кръстена е на периода, в който вълците вият най-често.

"Традиционно се смяташе, че вълците вият от глад, но вече знаем, че използват воя, за да маркират територия, да приобщават нови членове към глутницата, да укрепват социалните връзки и да се събират за лов", уточняват още авторите на Алманах на фермера.

Вълците и колко време могат да издържат без храна

Колко време издържат без храна вълците

Удивителни създания

А за нас този период е подходящ за довършване на стари начинания и поставяне на нови цели. Нова година, нов късмет, както се казва.