Когато излезе в ефир през 2019 г., "Дяволското гърло" даде надежда на зрителите, че в България могат да се правят добри и интригуващи криминални сериали. Оттогава всички зачакаха втори сезон.

"Дяволското гърло", Теодора Духовникова, Владо Карамазовсезон и новината, че ще има втори сезон

"Дяволското гърло" се завръща

Ето какво занем за втори сезон на сериала

Той ще се нарича "Дяволското гърло: Есента на демона" и ще започне излъчването си тази пролет в ефира на Nova. Действието ще се развива във Велико Търново, където се случват серия странни криминални случаи.

С разгадаването им отново ще са натоварени разследващият полицай Филип Чанов (Владимир Карамазов) и опитната профайлърка Миа Язова (Теодора Духовникова). Те ще се сблъскат с поредица убийства, в които са намесени българска история и фолклор, и много мистика.

В "Дяволското гърло: Есента на демона" участват още Димо Алексиев, Мариан Вълев, Ирмена Чичикова, Асен Блатечки, Рая Пеева, Христина Апостолова. Сценарият е дело на Иван Спасов, а режисьор е Павел Веснаков. Продуцент и на втория сезон на сериала е Евтим Милошев.

Първи сезон на "Дяволското гърло" се развиваше в Родопите около град Смолян, а действието се въртеше около серия странни убийства. Всичките му епизоди са достъпни за стриймване на сайта на Nova.