За филма, който е нещо като предистория на "Чарли и шоколадовата фабрика", се говореше отдавна, но подобна продукция се нуждае от повече време, за да добие завършения си фантастично-шоколадов филм.

Wonka, Роуън Аткинсън, Оливия Колмън, Тимъти Шаламе и какво знаем за предисторията на "Чарли и шоколадовата фабрика"

Мистър Бийн по следите на шоколада

Каква роля поема Роуън Аткинсън

И докато чакаме премиерата на "Уонка" през декември, се сдобиваме с нов трейлър на тази история, която би трябвало да ни зареди с позитивни емоции. Това е причината Тимъти Шаламе, добил славата си от "Призови ме с твоето име" и "Дюн", да се съгласи на участието си във филма на Пол Кинг.

"Да работя в нещо, предназначено за лишена от цинизъм млада аудитория, е голяма радост", казва той пред Vogue. "Във времена на усилена политическа реторика и толкова много лоши нови през цялото време, се надявам филмът да е като парченце шоколад."

Снимка 637713

Източник: Александра Филмс

Шаламе е в ролята на младия Уили Уонка - героят, който добре познаваме от книгата на Роалд Дал "Чарли и шоколадовата фабрика". Покрай него са цяло съзвездие актьори: Хю Грант, Оливия Колмън, Роуън Аткинсън, Кийгън-Майкъл Кий, Сали Хоукинс.

"Уонка" ще ни разкаже как Уонка се превръща в чудатия изобретател, магьосник и създател на всякакви шоколадови лакомства. Премиерата на филма е на 15 декември, като той ще бъде дублиран на български.