Съвсем наскоро разказахме за "Щастието ти отива" отчасти мемоарната, отчасти книгата за самопомощ, която Тина Търнър написа (изд. Locus, 18 лв.). Ето че съвсем скоро ще имаме възможността да видим документален филм, който ще хвърли още светлина върху живота й.

Маргарет Атууд, Тина Търнър, Франсоаз Долто и 3 книги за уикенда

3 книги за уикенда

Три наистина важни заглавия

Tina e продукция на НВО и разказва историята на живота на тази музикална легенда. А това със сигурност не е лек живот - родена буквално на полетата, където се отглежда памук, като дете тя участва в събирането на реколтата.

Постепенно страстта й по музиката и желанието й да стане "кралицата на рокендрола" я води по клубовете на Сейнт Луис, откъдето стартира музикалната й кариера. Там се запознава и с бъдещия си съпруг Айк Търнър - връзка, белязана от музикален успех, но и домашно насилие, от което певицата в крайна сметак избягва.

Ще видим моменти и от соло кариерата на Тина Търнър през 80-те, както и отдаването й на будизма, на който тя отделя голяма част от времето си.

Tina включва още интервюта с Анджела Басет, която влиза в ролята на певицата в драмата What"s Love Got to Do With It, Кърт Лодър, който е автор на биографията й, както и разговор със самата 81-годишна Търнър в настоящия й дом в Швейцария.

Премиерата на Tina е на 27 март по НВО.