Преди няколко дни споделихме вълнението си от предстоящата церемония по връчването на четвъртите годишни награди Героите 2020, зад които упорито стои най-голямата организация за доброволчество у нас - TimeHeroes.org. Това беше едно от най-емоционалните и нестандартни събития и ни накара да се замислим кога за последен път ние самите сме подали ръка на някого.

TimeHeroes, „Героите ни трябват“ и кои са отличените доброволци в четвъртите Годишни награди

Кои ще са Героите за 2020 г.

TimeHeroes раздава годишните си награди в ефира на БГ Радио

Церемонията надмина очакванията не само на слушателите, но и на самите наградени. Доброволците и организациите, извършили куп дела за периода май 2019-декември 2020 г. разбраха, че са удостоени с награда чрез изненадващо телефонно обаждане в ефира на БГ Радио. А ние слушахме неподправените им реакции по радиото.

Не се сещаме за по-добър пример във всяко едно отношение. И нямаме предвид само топлата изненада, която от TimeHeroes поднесоха на отличените, а и емоцията, която усетихме и която ни даде надежда, че доброто съществува.

Защото помощта на Героите за 2020 г. е безкористна и те едва ли са очаквали потупване по рамото. А го заслужават.

Снимка 524120

Източник: TimeHeroes

Сред наградените тази година са всички доброволци към Планинската спасителна служба, както и Мирослава Попова и Тихомира Методиева-Тихич, направили своя личен избор да заемат първа линия в COVID отделения.

Светла Паркър и Ан Грифин също получиха приз - заради желанието си да доставят топъл обяд на медици в разгара на пандемията. А Стефания Георгиева и Иван-Александър Иванов бяха наградени заради проекта си "Остави се да си Воден".

Снимка 524116

Източник: TimeHeroes

Федерация на природозащитни сдружения "Зелени Балкани" също получи статуетка от TimeHeroes - благодарение на своя Спасителен център за диви животни.

Фондация "Асоциация Анимус" бе наградена заради горещите си телефонни линии, на които разчитат куп жертви на насилие, особено в настоящата пандемия.

Снимка 524119

Източник: TimeHeroes

Призове взеха и компанията Hewlett Packard Enterprise (за цялостна доброволческа политика), магазини Стената (за малък бизнес с голямо сърце) и журналистката Юлиана Методиева за сайта й Marginalia.

И това само част от героите на нашето време. Имената и историите на останалите наградени заслужават не по-малко да бъдат чути и всички до един са на awards.timeheroes.org.