Рядко се случва слоган да си тежи на мястото. "Героите ни трябват" (буквално) е мотото, под което върви последната кампания на най-голямата платформа за доброволчество у нас TimeHeroes.org. От четири години те търсят добрите примери за безкористна помощ и раздават призове на малки и големи.

TimeHeroes, Героите ни трябват и номинациите за Годишните награди за доброволчество 2020 г.

Когато героите ни трябват - повече от всякога

TimeHeroes и наградите, които вдъхват надежда

Номинациите на официалния сайт на организацията приключиха и наближи моментът избраните в четвъртите поред Годишни награди за доброволчество да получат своето признание.

Тази година 22-ма герои на нашето време (от общо 211 номинации), извършили куп добрини през периода от май 2019 до декември 2020 г., ще вземат своя напълно заслужен приз.

От общия брой награди, 11 се падат на доброволци, пет ще отидат при най-активните организации, три - при журналисти, които отразяват доброволчеството, и още три - при отговорни компании, които развиват тази култура сред служителите си.

А най-хубавото е, че отличените ще научат добрата новина с изненадващи обаждания в ефира на БГ Радио. През целия уикенд (на 20 и 21 март) слушателите ще имат шанса да чуят техните автентични, неподправени реакции, когато водещите им се обадят по телефона, за да им съобщят, че благородството им ще бъде оценено подобаващо.

"Изминалата година ни предизвика да бъдем доста по-креативни в делата и идеите си. С четвъртото издание на наградите също решихме да подходим неочаквано, без да губим от моментната емоция и усещане за празничност при отдаване на заслуженото признание", обяснява Благовеста Николова, изпълнителен директор на TimeHeroes.

Изборът за дата на предстоящата нестандартна церемония също не е случаен. 20 март е обявен за Международен ден на щастието от ООН, а от TimeHeroes вярват, че "няма случайни неща".

И както във всяка подобна кампания, така и в тази, нелеката задача да посочат 11-те най-активни доброволци се пада на почетното жури. Тази година това са Красимира Величкова от Български дарителски форум, писателката и журналист Петя Кокудева, Александър Куманов от Форум Ключ, Силвия Великова от БНР, както и Благовеста Николова, Наталия Иванова и Емилия Кирчева от екипа на TimeHeroes.

Но това, което им помага в избора, е общата кауза. Въпреки трудностите през изминалата година, от TimeHeroes вярват, че сега е моментът да обявят публично всички смели, новаторски, безкористни и сърцати примери за добрина, които показват, че Героите са сред нас и благодарение на тях изпитанията са по-леки.

Освен в ефира на БГ Радио през целия уикенд (20 и 21 март), подробностите около голямото събитие ще са достъпни по същото време и в сайта на БГ Радио, и във Facebook страницата на наградите. А на awards.timeheroes.org след 22 март ще бъдат качени и историите на всички отличени.