От първия тийзър на The Witcher: Blood Origin - сериалът, който се явява като предистория на The Witcher, измина почти година. И цели две откакто разбрахме, че такъв ще има като цяло.

The Witcher: Blood Origin, Netflix и тийзър на предисторията на The Witcher

Първи тийзър на предисторията на The Witcher

Какво ли ни очаква

Е, времето си тече неумолимо и някак неусетно остана съвсем малко до пускането на сериала в Netflix. Премиерата на четирите епизода е насрочена за 25 декември и вече имаме малко по-дълъг тийзър, който да ни потопи в света на вещера.

Всъщност, това не е точно света на вещера такъв, какъвто го познаваме от книгите на Анджей Сапковски и сериала с Хенри Кавил, а малко по-различен. По простата причина, че действието се развива около 1200 години преди това в The Witcher.

Ще станем свидетели на така съдбоносното сливане на сферите, заради което елфи, хора и чудовища започват да обитават една земя. Но по-важното от всичко е, че ще видим създаването на първия вещер. Както и упадъка на елфите и защо се е стигнало до него.

Сред главните действащи лица ще бъдат Сиян (Мишел Йео) - елф, който е готов на всичко, за да намери свещен меч, който е бил откраднат на фона на назряваща война и буря, която ще промени всичко. Ейли (София Браун) пък е войн, загърбил насилието и отдал се на музиката. Фял (Лорънс О'Фуарейн) също е войн, но с доста по-различна мисия - отмъщение.

Пътищата на тримата ще се пресекат, но как и защо - все още не знаем. Едно обаче е ясно, мистерията ще бъде пълна. Разбира се, очакванията към The Witcher: Blood Origin са големи, но след новината, че Хенри Кавил се отказа от ролята на Гералт от Ривия, сериалът може и да не се радва на толкова висока гледаемост, колкото се очаква.

The Witcher: Blood Origin е в Netflix от 25 декември