Великденските празници приключиха, но миризмата на печено агнешко няма скоро да ни изостави, защото наближава друг, на който отново това ще бъде основното ястие.

Netflix и загубата на абонати на стрийминг платформата за първи път от 10 години

За първи път от 10 години Netflix губи абонати

Прогнозите не са никак добри

Почивните дни, които също предстоят, са супер, особено когато трябва да наваксваме с филми и сериали за гледане. Netflix и този месец са ни подготвили много нови, които да ни накарат да зарежем старите.  

Hold Your Breath: The Ice Dive

Започваме месеца с нещо любимо - документалистика. Йохана Нордблаг вярва, че жените могат да постигнат абсолютно всичко, което и мъжете. Ето защо постоянно разширява лимитите на тялото си.

Hold Your Breath: The Ice Dive ще видим опитът на финландката да постави световен рекорд за най-дълго преплувано разстояние под лед... на един дъх. В момента тя държи рекорда при жените със забележителните 50 метра преплувани под лед на един дъх.

Но смята, че може още. И това още се изразява в малко над 80 метра. Нещо, което е направо немислимо за повечето хора, защото това разстояние в ледени води е много, много дълго.

Hold Your Breath: The Ice Dive е в Netflix от 3 май

Along for the Ride

Всеки тинейджър иска да има свободата да прави какво си поиска, но в повечето случаи родителите не са на това мнение. И да, има много ограничения.

Один знае това много добре, защото при нея училището винаги е било на първо място. И не е имала кой знае какви преживявания с връстниците си, а по-честите ѝ контакти са с... приятелките на майка ѝ.

Отдава ѝ се обаче много добра възможност да полудува преди колежа, защото занимава при баща си в Колби. Там се среща с мистериозно момче на име Илай, с което ще има възможността да преживее неща, които до момента не е успяла.

Специфичното е, че двамата се срещат само през нощта и сътворяват спомените си тогава, когато повече хора спят. Крайната цел на Один е да разбере каква точно иска да бъде. Точно както всеки тинейджър.

Along for the Ride е в Netflix от 6 май

The Takedown

Вдигаме пулса с филм, в който ще видим Омар Си (Lupin) в главната роля. Осман Диаките и Франсоа Монг са две ченгета, които трябва да си сътрудничат, за да решат на пръв поглед лесен случай, свързан с наркотици.

Проблемът е, че случаят не е толкова лесен, а двамата са коренно различни. И като подход към различните ситуации, и като минало, което малко или много ги е оформило.

Осман и Франсоа ще трябва да попътуват из Франция, за да достигнат до истината, а по пътя ги очакват много екшън и непредвидени комични ситуации.

The Takedown е в Netflix от 6 май

Our Father

Продължаваме с още една документална поредица, която също ще бъде доста интересна, защото ще ни покаже как един лекар може да злоупотреби и с доверието на пациентите си, и с професията като цяло.

Джакоба Балард е единствено дете, заченато с помощта на донор на сперма. Цял живот тя е мечтала да има брат или сестра. Един ден, когато е на 35 години, решава да си направи ДНК тест, за да види дали все пак някъде там няма някой роднина.

Е, оказва се, че има. И то не един или двама, а цели седем. Това ѝ откритие води до други, много по-големи. Оказва се, че още много хора, които са заченали с помощта на един и същи лекар. Същият този лекар в продължението на десетилетия е използвал своя сперма, а не тази, която всъщност трябва.

Our Father е в Netflix е от 11 май

A Perfect Pairing

Завършваме месеца подобаващо - с романтична комедия. Да, знаем, че от тях не трябва да очакваме кой знае какви сюжетни изненади или обрати, защото в повечето случаи е ясно какво ще се случи. Но направени както трябва ("Нотинг Хил" например), те могат да бъдат много сладки, забавни и разпускащи.

Трейлърът на A Perfect Pairing дава заявката, че филмът ще се цели високо в жанра. Лола Алварез (Виктория Джъстис) е амбициозна и затова решава да напусне работата си и гадния си шеф, за да стартира свой собствен бизнес с внос на вино.

Дори само на хартия това звучи много трудно, но Лола решава да отиде в далечна Австралия, където в една ферма, освен животни, има и много вино. За да убеди собствениците да ѝ се доверят с разпространението на виното, тя решава да им докаже, че е готова на всичко.

И така започва да работи във фермата. Нали, фермерски неща. Разбира се, там се среща и с Макс (Адам Димос), който е много обаятелен, но пази тайна, която може да промени всичко.

A Perfect Pairing е в Netflix от 19 май

През месеца може да обърнем внимание и на Savage Beauty (12 май), Senior Year (13 май), Cyber Hell: Exposing an Internet Horror (18 май), The Photographer: Murder in Pinamar (19 май) и разбира се, четвъртият сезон на Stranger Things (27 май).