Пазарът на имоти винаги има с какво да ни изненада - освен с цените, разбира се. Да притежаваш свой имот в днешно време си е лукс, още повече ако той е къща. И дори тази къща да е от кал, тя отново може да струва цяло състояние.

"Barbie Dreamhouse: предизвикателството" - предаването, което ще създаде истинка къща в стил Барби

Ашли Греъм ще ни покаже как се създава къща като за Барби

Ето какво знаем за "Barbie Dreamhouse: предизвикателството"

Девън е малък град в Югозападна Англия, който се отличава със своето строителство. В него има десетки хиляди къщи от кирпич, като по-голяма част от собствениците им дори не знаят за тази подробност. Причината е, че постройките въобще не изглеждат като кирпичените къщи, които сме виждали.

А една от къщите в английския град отскоро се продава, и то на доста висока цена - 795 хиляди паунда, което е над 101 милиона долара. Тя е кръстена The Cob House ("Кирпичената къща"). Построена е през 2006 г. от Кевин Маккейб само и единствено от смес от пясъчна почва, глина и слама. Има четири спални и три бани.

И докато технологията за строителство може да ни звучи доста старомоднa, дори праисторическа, каквато всъщност е, тя е и много природосъобразна и изглежда като перфектна алтернатива на модерните строителни материали.

Материалът е устойчив и по никакъв начин не вреди на околната среда. Дебелите стени от кирпич пък са перфектна изолация от студа през зимата и жегата през лятото. Именно от тези предимства се възползва Маккейб, който построява още няколко сгради от кирпич, едната от които е доста голяма и сам определя като замък.

Най-известната въртяща се къща в света търси новите си собственици - срещу каква цена

Колко струва най-известната въртяща се къща в света

Гледка за милиони

А във въпросната къща за продажба са внедрени и редица модерни технологии и удобства, които правят обитаването й истинско удоволствие. Подовете са с плочки, дограмата е изработена от кестеново дърво. Има термопомпа, която осигурява топла вода и подовото отопление. Осигурена е дори станция за зареждане на електромобил, предава Daily Mail.